Tiramisu savoiardikekseistä
Uusimmat reseptit
Advertising information
Perinteinen Tiramisu on helppotekoinen ja maistuu juhlassa kuin juhlassa.
Jälkiruokana se on vertaansa vailla. Kahvipöydän Tiramisuun kannattaa lisätä muutama liivatelehti, jotta se on rakenteeltaan enemmän kakkumainen. Jos et halua käyttää liivatteita, voit jättää ne pois. Tee Tiramisu silloin reunalliseen vuokaan ja laita ottimeksi iso tarjoilulusikka.
Tiramisu savoiardikekseistä
n. 10 annosta
12 savoiardikeksiä
n. 1 dl maitokahvia
2 liivatelehteä
3 dl vispikermaa
250 g mascarponejuustoa
1 tl vaniljasokeria
2 rkl sokeroitua kaakaojauhetta
1 rkl amarettoa (mantelilikööriä)
3/4 dl tomusokeria
n. 1/2 dl sokeroimatonta kaakaojauhetta
Laita savoiardikeksit reunalliseen vuokaan, kostuta maitokahvilla.
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Vaahdota vispikerma, lisää mascarponejuusto, vaniljasokeri ja sokeroitu kaakaojauhe. Kuumenna amaretto kiehuvaksi, lisää vedestä puristetut liivatteet joukkoon ja sekoita tasaiseksi.
Lisää liivateneste ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen, mausta tomusokerilla.
Tarkista maku.
Kaada täyte kostutettujen keksien päälle ja nosta muutamaksi tunniksi jääkaappiin.
Ripottele pinnalle siivilöityä, sokeroimatonta kaakaojauhetta juuri ennen tarjoilua.
Koristele mielesi mukaan.