Tiramisu Hellapoliisin tapaan
- 30 min Työaika
- 2 h 30 min Valmistusaika
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
Pohja:
- 4 kananmunaa
- 1 ½ dl sokeria
- 1 dl perunajauhoja
- ½ dl sokeroimatonta kaakaojauhetta
- 2 tl leivinjauhetta
Kostutus:
- vahvaa kahvia, sokeroitu
Täyte:
- 4 liivatelehteä
- 200 g tuorejuustoa
- ½ dl sokeria
- 2 kananmunaa
- 2 dl kuohukermaa
- 2 rkl sokeroitua kaakaojauhetta
- ½ dl mantelilikööriä TAI
- manteliaromia (+ ½ dl vettä) (vaihtoehto)
Pinnalle:
- sokeroimatonta kaakaojauhetta
Valmistusohje
- Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi, lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet.
- Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista 225 asteessa noin 7 minuuttia.
- Kumoa pohja sokeroidun leivinpaperin päälle.
- Leikkaa pohjasta halkaisijaltaan noin 24 cm irtopohjavuoan kokoinen pala ja laita se leivinpaperilla vuoratun vuoan pohjalle. Kostuta pohjaa reilusti sokeroidulla maito-kahvilla.
- Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä kymmenisen minuuttia.
- Vatkaa kerma vaahdoksi. Vatkaa kananmunanvalkuaiset vaahdoksi.
- Vatkaa kananmunankeltuaiset ja sokeri kevyesti, lisää joukkoon tuorejuusto ja sokeroitu kaakaojauhe.
- Kuumenna likööri tai manteliaromiseos kiehuvaksi ja liuota joukkoon vedestä puristetut liivatteet.
- Kaada seos ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen.
- Lisää lopuksi valkuais- ja kermavaahdot. Sekoita seos tasaiseksi ja kaada kostutetun pohjan päälle.
- Anna hyytyä muutama tunti tai yli yön.
- Siivilöi pinnalle tummaa kaakaojauhetta.
Tämä Tiramisu on mukaeltu alkuperäisestä, mutta on yksi ehdottomasti parhaimmista hyydykekakuista, jonka tiedän. Kehittelin ohjeen aikanaan, kun hyydytetyt kakut eivät vielä olleet kovin suosittuja.
Tiramisu Hellapoliisin tapaan
10 annosta
Pohja:
4 munaa
1 ½ dl sokeria
1 dl perunajauhoja
½ dl sokeroimatonta kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
Kostutus:
vahvaa, sokeroitua maitokahvia
Täyte:
4 liivatelehteä
200 g tuorejuustoa
½ dl sokeria
2 munaa
2 dl kuohukermaa
2 rkl sokeroitua kaakaojauhetta
½ dl amarettoa (mantelilikööriä) tai ½ dl vettä ja manteliaromia
Pinnalle: sokeroimatonta kaakaojauhetta
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi, lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista 225 asteessa noin 7 minuuttia. Kumoa pohja sokeroidun leivinpaperin päälle.
Leikkaa pohjasta halkaisijaltaan noin 24 cm irtopohjavuoan kokoinen pala ja laita se leivinpaperilla vuoratun vuoan pohjalle. Kostuta pohjaa reilusti sokeroidulla maito-kahvilla.
Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä kymmenisen minuuttia. Vatkaa kerma vaahdoksi. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Vatkaa keltuaiset ja sokeri kevyesti, lisää joukkoon tuorejuusto ja sokeroitu kaakaojauhe. Kuumenna likööri kiehuvaksi ja liuota joukkoon vedestä puristetut liivatteet. Kaada seos ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen.Lisää lopuksi valkuais- ja kermavaahdot. Sekoita seos tasaiseksi ja kaada kostutetun pohjan päälle.
Anna hyytyä muutama tunti tai yli yön. Siivilöi pinnalle tummaa kaakaojauhetta.
Irrota kakku vuoasta ja nosta varovasti tarjoiluvadille.