Prinsessan pullaburgerit
- 20 min Työaika
- 1 h Valmistusaika
- Keskitaso Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Advertising information
Nikkarin Maatila
Nikkarin maatilalla Päijät-Hämeen Hämeenkoskella sijaitsevalla luomutilalla viljellään vihreää parsaa, kauraa, härkäpapua ja mansikkaa. Nikkarin sukutila on toiminut jo vuodesta 1745 ja nykyinen viljelijä Saara on viljellyt tilalla jo reilu 10 vuotta 8. sukupolvessa. Pääosin tilaa yksin pyörittävä Saara keittää upeita marjahilloja oman tilan ja lähitilojen marjoista. Lähituottajien tuotteita hankkimalla pidämme Suomen omavaraisena ja elinvoimaisena. Hyvin varusteltujen markettien hillohyllyiltä löydät herkullisia kotimaisia käsin valmistettuja hilloja. Lue lisää tilasta alla olevasta linkistä.
Hillosarjaan kuuluu viisi herkullista hilloa: Muskatar (mustaherukka-marja-aronia), Tyrnitar (keltainen vadelma-tyrni), Ansku (Mansikka-anis), Mansikkahillo (mansikka) ja Prinsessa (mansikka-pensasmustikka)
Ainekset
Pullataikina:
- 2½ dl maitoa
- 25 g hiivaa
- 1 dl sokeria
- 1 kananmuna
- 1-2 tl kardemummaa
- n. 7 dl vehnäjauhoja
- 100 g sulatettua voita TAI
- 100 g sulatettua margariinia (vaihtoehto)
Pinnalle:
- 1 kananmuna
- raesokeria TAI
- paistonkestäviä koristerakeita (vaihtoehto)
Täyte:
- 3 dl vispikermaa TAI
- 3 dl kuohukermaa (vaihtoehto)
- 2 rkl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 1 prk (300 g) Nikkarin Maatilan Prinsessa Mansikka-Pensasmustikkahilloa
- 15 Cookies-keksiä
- 15 vaahtokarkkia
- 2 persimonia
- 7-15 marenkia
Valmistusohje
- Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota joukkoon hiiva. Lisää sokeri, (kananmuna) ja kardemumma.
- Lisää joukkoon vehnäjauhot vaivaten ja vaivaa lopuksi joukkoon sulatettu voi tai margariini.
- Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa liinan alla noin puoli tuntia.
- Vaivaa taikinasta ilmakuplat ja pyöritä tasapaksuksi tangoksi. Leikkaa paloihin ja pyöritä pulliksi.
- Kohota leivinpaperilla vuoratulla uunipellillä, voitele kananmunalla ja ripottele pinnalle raesokeria tai paistonkestäviä koristerakeita.
- Paista 225 asteessa uunin keskiritilätasolla 12-15 minuuttia, kunnes pullat ovat kauniin värisiä. Jäähdytä.
- Vaahdota kerma ja mausta sokerilla ja vaniljasokerilla.
- Laita uunipellille Cookiesit ja laita jokaisen päälle vaahtokarkki. Kuumenna uunissa hetki, kunnes vaahtokarkit alkavat pehmetä.
- Leikkaa pullat kahteen osaan ja levitä pullien pohjalle Nikkarin maatilan Prinsessa mansikka-pensasmustikkahilloa.
- Leikkaa persimonit ohuiksi viipaleiksi.
- Leikkaa persimonit ohuiksi viipaleiksi.
- Pursota päälle keko kermavaahtoa ja murusta päälle marenkia. Laita päälle kansiosa.
- Tökkää keskelle halutessasi cocktailtikut.
- Kutsu ystävät, perhe tai vaikka naapurit herkuttelemaan!