Mutakakku eli Mudcake

  • 10 min Työaika
  • 30 min Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso
Mutakakku
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

137 arvostelua. Keskiarvo: 4.3/5

Ei arvosteluja

Hellapoliisi logo

Klassikko!

Syntisen suklainen ja mehevä mutakakku sopii syksyn pimeneviin iltoihin. Laavamaisen valuva kakku maistuu erityisen herkulliselta vaniljajäätelön kanssa.

Advertising information

Ainekset

4-6 annosta
  • 6 kananmunaa
  • 150 g sokeria
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 350 g tummaa suklaata
  • 125 g voita

Valmistusohje

  • Erota keltuaiset ja valkuaiset. Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi, lisää joukkoon jauhot.
  • Sulata voi kattilassa, nosta liedeltä. Sekoita joukkoon paloiteltu suklaa ja sekoita kunnes suklaa on sulanut.
  • Lisää seokseen tipottain 1-2rkl vettä. Yhdistä suklaaseos ja taikina.
  • Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Sekoita 1/3 valkuaisvaahdosta taikinaan hyvin sekoittaen, loput valkuaisvaahdosta varovasti nostellen.
  • Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun irtopohjavuokaan, jonka halkaisija on 20-24 cm.
  • Paista 225 asteessa noin 20 min.
  • Tarjoa seurana vaniljajäätelöä tai kermavaahtoa.
  • Mutakakku sopii hyvin myös lastenjuhliin.

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä