Munkit

  • 20 min Työaika
  • 1 h Valmistusaika
  • Keskitaso Vaikeustaso
Munkit
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

24 arvostelua. Keskiarvo: 3.6/5

Ei arvosteluja

Nyt paistetaan ihania munkkeja! Kun leivotaan, leivotaan kerralla iso taikina! Valmista osasta meheviä kuorrutettuja berliininpullia ja osasta ihania munkkeja! Huom! Varaa munkkeja paistaessasi lähelle kansi, jolla voit tukahduttaa mahdollisesti syttyvän tulen. Pidä vesi kaukana munkkikattilasta. Munkit sopivat hyvin myös muihin juhlapyhiin ja herkutteluhetkiin!

Advertising information

Ainekset

40 annosta
Munkit:
  • 1 l maitoa
  • 100 g tuorehiivaa
  • 2 tl suolaa
  • 2 dl sokeria
  • 2 kananmunaa
  • 4 tl kardemummaa
  • n. 24 dl vehnäjauhoja
  • 200 g voita TAI
  • 200 g margariinia (vaihtoehto)
Uppopaistamiseen:
  • 2 l öljyä
Sokerointiin:
  • Siro erikoishienoa sokeria

Valmistusohje

  • Lämmitä maito kädenlämpöiseksi.
  • Liuota joukkoon hiiva.
  • Lisää suola, sokeri, kardemumma ja vehnäjauhot alustaen.
  • Vaivaa lopuksi joukkoon sulatettu voi tai margariini.
  • Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa liinan alla.
  • Leivo pyöreiksi pulliksi ja kohota hetki.
  • Laita öljy paksupohjaiseen kattilaan ja kuumenna.
  • Laita kuumaan öljyyn yksi pulla reikäkauhaa apuna käyttäen.
  • Mikäli pulla painuu pohjaan, öljy ei ole tarpeeksi kuumaa.
  • Laske kolme-neljä pullaa kerrallaan öljyyn ja anna kypsyä.
  • Käännä ympäri reikäkauhalla. Nosta munkit talouspaperin päälle tarjottimelle ja kääntele Siro erikoishienossa sokerissa.
  • Vinkki! Jos haluat hillomunkkeja, laita pursotinpussiin tasaista hilloa tai marmeladia ja pursota ohutteräisellä pursotinterällä munkin pohjan läpi hilloa munkin sisään.

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä