Mokkapalat

  • 20 min Työaika
  • 20 min Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso
Mokkapalat
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

50 arvostelua. Keskiarvo: 3.4/5

Ei arvosteluja

Mokkapalat voisi varmasti olla jo melkein kansallisleivonnainen, sillä jokainen tunnistaa nämä leivonnaiset. Mokkapalat valmistat nämä helposti gluteenittomiksi käyttämällä vehnäjauhojen tilalla gluteenitonta jauhoseosta.

Katso myös: Gluteenittomat mokkapalat

Advertising information

Ainekset

24 annosta
Mokkapalat pohja:
  • 4 kananmunaa
  • 3 dl sokeria
  • 4½ dl vehnäjauhoja
  • ½ dl sokeroimatonta kaakaojauhetta
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 100 g voita TAI
  • 100 g margariini (vaihtoehto)
  • 1 dl maitoa
Kuorrute:
  • 5 dl tomusokeria
  • 2 rkl sokeroimatonta kaakaojauhetta
  • ½ dl vahvaa kahvia
  • 50 g voita TAI
  • 50 g margariini (vaihtoehto)
Pinnalle:
  • nonparelleja
  • strösseleitä

Valmistusohje

  • Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
  • Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sulatettu voi sekä maito. Kääntele taikina tasaiseksi.
  • Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja kypsennä 225 asteessa uunin keskiritilätasolla noin 15 minuuttia. Valmista kuorrute.
  • Laita tomusokeri ja sokeroimaton kaakaojauhe kulhoon.
  • Lisää kahvijuomaa vähän kerrallaan koko ajan sekoittaen kunnes saat paksun, mutta levittyvän tahnan.
  • Lisää vielä sulatettu voi ja sekoita tasaiseksi.
  • Levitä kuorrute kypsän ja vielä kuuman pohjan päälle. Anna jäähtyä.
  • Ripottele pinnalle halutessasi nonparelleja tai kookoshiutaleita.
  • Nauti mokkapalat hyvän juoman kanssa.

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut: