Budapest-leivos
- 30 min Työaika
- 4 h 10 min Valmistusaika
- Keskitaso Vaikeustaso

Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
6-8 annosta
Pohja
- 4 munanvalkuaista
- 1 ½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
- 1 dl mantelirouhetta
- tai pähkinärouhetta
- 1 dl mantelijauhetta
- ½ dl maissitärkkelystä
Täyte
- 1 dl vispikermaa
- 100 g maitorahkaa
- 130 g valkosuklaata
- 1 tl Dansukker Vaniljasokeria
- 1 prk säilykemangoa
- tai säilykepersikoita
Pinnalle
- 50 g tummaa suklaata
- 1-2 rkl Dansukker Tomusokeria
Valmistusohje
- Erottele keltuaiset ja valkuaiset.
- Laita valkuaiset kulhoon ja vaahdota kuohkeaksi vaahdoksi.
- Lisää Siro sokeri vähän kerrallaan koko ajan vatkaten.
- Vatkaa lopuksi joukkoon manteli- tai pähkinärouhe, mantelijauhe ja maissitärkkelys.
- Laita seos pursotinpussiin ja pursota tankoja leivinpaperilla vuoratulle uunipellille vieriviereen.
- Paista pohjaa 175-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia.
- Valmista täyte.
- Vaahdota vispikerma.
- Vatkaa joukkoon maitorahka.
- Paloittele valkosuklaa lautaselle ja sulata mikroaaltouunissa puolen minuutin erissä välillä sekoitellen, kunnes suklaa on sulanut.
- Sekoita valkosuklaa ja vaniljasokeri rahkaseokseen.
- Tarkista maku.
- Lisää tarvittaessa Siro sokeria.
- Levitä täyte torttulevylle.
- Paloittele pinnalle valutetut säilykemangot tai persikat.
- Käännä leivinpaperia apuna käyttäen rullalle ja nosta jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai yön yli.
- Paloittele tumma suklaa lautaselle ja sulata mikroaaltouunissa puolen minuutin erissä välillä sekoitellen, kunnes suklaa on sulanut.
- Laita suklaa kertakäyttöiseen pursotinpussiin ja leikkaa päähän pieni aukko.
- Pursota ohuita suklaaraitoja tortun pinnalle.
- Siivilöi pinnalle hieman tomusokeria.
- Tarjoa Budapest-leivos!