Budapest-leivos

  • 30 min Työaika
  • 4 h 10 min Valmistusaika
  • Keskitaso Vaikeustaso
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

100 arvostelua. Keskiarvo: 3.6/5

Ei arvosteluja

Resepti kaupallisessa yhteistyössä

Budapest-leivos on tyylikäs tarjottava ja sillä voit korvata juhlapöydässä perinteisen täytekakun.
Käytä täytteessä sesongin marjoja tai hedelmiä.
Tarkista suklaiden gluteenittomuus mikäli valmistat leivonnaista keliaakikolle.

Advertising information

Ainekset

6-8 annosta
Pohja
  • 4 munanvalkuaista
  • 1 ½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
  • 1 dl mantelirouhetta
  • tai pähkinärouhetta
  • 1 dl mantelijauhetta
  • ½ dl maissitärkkelystä
Täyte
  • 1 dl vispikermaa
  • 100 g maitorahkaa
  • 130 g valkosuklaata
  • 1 tl Dansukker Vaniljasokeria
  • 1 prk säilykemangoa
  • tai säilykepersikoita
Pinnalle
  • 50 g tummaa suklaata
  • 1-2 rkl Dansukker Tomusokeria

Ohje

  • Erottele keltuaiset ja valkuaiset.
  • Laita valkuaiset kulhoon ja vaahdota kuohkeaksi vaahdoksi.
  • Lisää Siro sokeri vähän kerrallaan koko ajan vatkaten.
  • Vatkaa lopuksi joukkoon manteli- tai pähkinärouhe, mantelijauhe ja maissitärkkelys.
  • Laita seos pursotinpussiin ja pursota tankoja leivinpaperilla vuoratulle uunipellille vieriviereen.
  • Paista pohjaa 175-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia.
  • Valmista täyte.
  • Vaahdota vispikerma.
  • Vatkaa joukkoon maitorahka.
  • Paloittele valkosuklaa lautaselle ja sulata mikroaaltouunissa puolen minuutin erissä välillä sekoitellen, kunnes suklaa on sulanut.
  • Sekoita valkosuklaa ja vaniljasokeri rahkaseokseen.
  • Tarkista maku.
  • Lisää tarvittaessa Siro sokeria.
  • Levitä täyte torttulevylle.
  • Paloittele pinnalle valutetut säilykemangot tai persikat.
  • Käännä leivinpaperia apuna käyttäen rullalle ja nosta jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai yön yli.
  • Paloittele tumma suklaa lautaselle ja sulata mikroaaltouunissa puolen minuutin erissä välillä sekoitellen, kunnes suklaa on sulanut.
  • Laita suklaa kertakäyttöiseen pursotinpussiin ja leikkaa päähän pieni aukko.
  • Pursota ohuita suklaaraitoja tortun pinnalle.
  • Siivilöi pinnalle hieman tomusokeria.

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut: