Vanilja-mustikkapiiras
Uusimmat reseptit
Advertising information
Kalastusretkellä metsän laidasta löytyi kypsiä mustikoita, joita lasten kanssa keräsimme sen verran, että kahvipöytään saatiin tehtyä herkullinen piiras.
Pohjataikinaan laitoin hasselpähkinäjauhetta, joka antoi mukavan lisämaun.
Hasselpähkinäjauhetta myydään ainakin tarkkaavaisen lukijani mukaan Lidlissä.
Vanilja-mustikkapiiras
Pohja (munaton):
150 g margariinia tai voita
1 dl sokeria
1 1/2 dl hasselpähkinäjauhetta
1 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
Täyte:
5 dl maitoa
1 1/2 dl vaniljakreemijauhetta (esimerkiksi Aaria tai Milletti) tai vaniljakastikeaineksia
2-3 dl mustikoita
Sekoita rasva ja sokeri, lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet.
Painele taikina halkaisijaltaan noin 24 cm piirasvuoan pohjalle ja reunoille.
Sekoita maito ja kreemijauhe tasaiseksi, anna saostua hetki.
Kaada kreemi piiraspohjan päälle, ripottele pinnalle mustikat.
Kypsennä 200 asteisessa uunissa alimmalla ritilätasolla noin 30 minuuttia, tai kunnes reunat saavat väriä ja pinta alkaa hyytyä. Pinta jää vaaleaksi.
Tarjoa sellaisenaan tai vaniljajäätelön kanssa.