Pikkukokki®: Macaron-keksit

Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
Olen jo pitkään halunnut leipoa Macaron-keksejä ja tiesin, että äidiltä löytyisi sitä varten tehty silikoninen macaron-matto.
Kun olin äidin mukana töissä, päätin kokeilla miten ne onnistuisi.
Taikinasta tuli vähän löysä, mutta ainakin tuolla matolla ne pysyivät hyvin oikean muotoisina.
Värjäsin taikinaa punaisella elintarvikevärillä.
Pikkukokki®: Macaron-keksit
20 täytettyä, 40 erillistä
3 munanvalkuaista
4 dl tomusokeria
100-150 g mantelijauhetta tai hasselpähkinäjauhetta
pieni määrä punaista elintarvikeväriä
Täyte:
1 dl vispikermaa tai kuohukermaa
100 g maitorahkaa tai tuorejuustoa
1/2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
(hilloa tai marmeladia)
Erottele valkuaiset ja keltuaiset.
Laita valkuaiset kulhoon ja vatkaa valkoiseksi vaahdoksi.
Lisää tomusokeri vähän kerrallaan ja vatkaa koko ajan.
Sekoita joukkoon mantelijauhe tai hasselpähkinäjauhe ja hieman elintarvikeväriä, jos haluat.
Pursota marenkivaahdosta kahden euron kolikon kokoisia ympyröitä leivinpaperille uunipellille tai macaron-matolle.
Paista 125-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.
Anna macaronien jäähtyä ja irrota varovasti.
Vatkaa kerma vaahdoksi ja vatkaa joukkoon maitorahka tai tuorejuusto.
Vatkaa joukkoon sokeri ja vaniljasokeri.
Voit maustaa seosta myös esimerkiksi hillolla tai marmeladilla.
Pursota puolille kekseistä täytettä ja laita toinen keksi päälle kanneksi.
Säilytä jääkaapissa.
Reseptin toteuttanut:

(Janica 11v.)