Pestokiekot

  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

10 arvostelua. Keskiarvo: 4.3/5

Ei arvosteluja

Advertising information

Ainekset

  • lehtitaikinalevy
  • vihreä pesto
  • juustoraaste

Joulu on nyt juhlittu ja uuden vuoden juhla lähestyy.
Jäikö pakastimeen torttutaikinalevyjä leipomatta?
Tee niistä herkullisen meheviä pikkusuolaisia uuden vuoden iltaan tai muuten vaan esimerkiksi väli-, tai iltapalaksi.
Täytteeksi voit laittaa mitä kaapista löytyy, esimerkiksi graavilohta, savukalaa, tonnikalaa, kinkkurouhetta tai vaikka kasviksia. Juusto mehevöittää täytteen, joten joukkoon voit pilkkoa tai raastaa juustonkannikat ja fetajuuston- tai mozzarellan rippeet, tai käyttää ihan valmista juustoraastetta.
Rouhi joukkoon hieman lempimausteitasi ja silppua sekaan yrttejä, saat mitä erilaisempia suolaisia herkkupaloja.

Pestokiekot

500 g lehtitaikinalevyjä
n. 100 g vihreää pestoa
100-150 g juustoraastetta

Kaulitse lehtitaikinalevyt kiinni toisiinsa siten, että muodostuu suorakaiteen mallinen levy. Levitä pintaan pestoa.
Ripottele pinnalle juustoraastetta.
Kääri tiukalle rullalle ja leikkaa noin 3 cm leveiksi viipaleiksi.
Laita leivinpaperilla vuoratulle uunipellille leikkauspinta ylöspäin tai paista Brunon pullavuoissa.
Voitele munalla ja paista 200-225 asteisessa uunissa, kunnes pinta saa kauniin värin.

Tarjoa lisäksi raikasta salaattia.

 

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut: