Pestokiekot
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
- lehtitaikinalevy
- vihreä pesto
- juustoraaste
Joulu on nyt juhlittu ja uuden vuoden juhla lähestyy.
Jäikö pakastimeen torttutaikinalevyjä leipomatta?
Tee niistä herkullisen meheviä pikkusuolaisia uuden vuoden iltaan tai muuten vaan esimerkiksi väli-, tai iltapalaksi.
Täytteeksi voit laittaa mitä kaapista löytyy, esimerkiksi graavilohta, savukalaa, tonnikalaa, kinkkurouhetta tai vaikka kasviksia. Juusto mehevöittää täytteen, joten joukkoon voit pilkkoa tai raastaa juustonkannikat ja fetajuuston- tai mozzarellan rippeet, tai käyttää ihan valmista juustoraastetta.
Rouhi joukkoon hieman lempimausteitasi ja silppua sekaan yrttejä, saat mitä erilaisempia suolaisia herkkupaloja.
Pestokiekot
500 g lehtitaikinalevyjä
n. 100 g vihreää pestoa
100-150 g juustoraastetta
Kaulitse lehtitaikinalevyt kiinni toisiinsa siten, että muodostuu suorakaiteen mallinen levy. Levitä pintaan pestoa.
Ripottele pinnalle juustoraastetta.
Kääri tiukalle rullalle ja leikkaa noin 3 cm leveiksi viipaleiksi.
Laita leivinpaperilla vuoratulle uunipellille leikkauspinta ylöspäin tai paista Brunon pullavuoissa.
Voitele munalla ja paista 200-225 asteisessa uunissa, kunnes pinta saa kauniin värin.
Tarjoa lisäksi raikasta salaattia.