Pätkis-piiraat
Uusimmat reseptit
Advertising information
Pienet silikonisiin muffinivuokiin leivotut piiraat ovat ihania vaikkapa lastenkutsuilla.
Pätkis-piiraat
8-10 kpl
Pohja:
150 g voita tai margariinia
1 dl sokeria
1 muna
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Päälle:
1 dl vanilliinikreemijauhetta
3 dl maitoa
200 g vaniljatuorejuustoa
(0,5 dl sokeria)
2 tl vaniljasokeria
2 munaa
150 g Mini Pätkiksiä
Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi, lisää muna hyvin vatkaten. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet.
Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
Sekoita vanilliinikreemijauheen joukkoon maito, anna saeta hetki.
Lisää joukkoon tuorejuusto, sokerit ja munat, sekoita tasaiseksi.
Silppua Pätkis-palat piirakkataikinan päälle, kaada päälle vanilliiniseos.
Paista 200 asteisessa uunissa puoli tuntia uunin alimmalla ritilätasolla.
Anna jäähtyä kunnolla, muuten täyte on todella valuvaa!
Lisään tähän vielä, että tämä piirakka kannattaa vieraille tarjottuna tehdä jo edellisenä päivänä, oman porukan kesken ei varmaan haittaa, vaikka täyte onkin todella löysää, mutta vieraille tästä ei tuoreena saa kyllä siistejä paloja. En kuitenkaan muuttelisi ainesuhteita, sillä tälle käy kylmässä seisomisen jälkeen kuten mutakakulle, se ”kiinteytyy.”