Omena-toscapiiras
Uusimmat reseptit
Advertising information
Kaupan leivontahyllystä löytyi Milletti Tosca Mantelikuorrutusseos, joka vaikutti mielenkiintoiselta tuotteelta.
Leivoin mökillä omenapiiraan, johon laitoin pinnalle tuota valmista seosta.
Kätevää ja helppoa!
Tätä piirasta kannattaa kokeilla syksyllä kotimaisista omenoista.
Ohjeen pohja on munaton.
Omena-toscapiiras 8-12 palaa
Pohja:
150 g margariinia tai voita
1 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
Pinnalle:
4-5 pientä omenaa
2 1/2 dl Milletti Tosca Mantelikuorrutusseosta
Vaahdota rasva ja sokeri, lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet.
Painele taikina pyöreän, halkaisijaltaan noin 24 cm piirasvuoan pohjalle ja reunoille.
Kuori omenat, poista siemenkodat.
Viipaloi omenat ja laita ne piirakkapohjan päälle.
Ripottele pinnalle Tosca Mantelikuorrutusseos.
Paista piirasta 200 asteisen uunin alimmalla ritilätasolla noin 30 minuuttia, tai kunnes pinta on saanut kauniin värin.
Tarjoa lisäksi vaniljakastiketta.
Vinkki! Käytä pohjan sokerista osa fariinisokeria tai jotain muuta tummaa sokeria.
Kotimaisia omenia ei tarvitse kuoria.