Omena-murupiirakka
- 30 min Työaika
- 30 min Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
- 250 g voi
- 3 ½ dl sokeri
- 6 dl vehnäjauho
- 1 dl mantelijauhe
- 1 rkl leivinjauhe
- 2 tl vaniljasokeri
- 3 kananmuna
- 1 dl kerma
- (vaihtoehto) maito
Pinnalle:
- 4-5 dl bonne omenasose
Tämä omena-murupiirakka maistuu niillekin, joille ei piirakan sattumat ole mieleen. Tasainen piiras syntyy Bonne 100 % Omenasoseesta, joka ei sisällä lisättyä sokeria. Tuote on täysin käyttövalmis.
Omena-murupiirakka
uunipellillinen, noin 25 annospalaa
250 g voita
3 ½ dl sokeria
6 dl vehnäjauhoja
1 dl mantelijauhetta
1 rkl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
3 kananmunaa
1 dl kermaa tai maitoa
Pinnalle:
4-5 dl Bonne Omenasosetta
Sulata voi ja sekoita joukkoon sokeri, vehnäjauhot, mantelijauhe, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Ota sivuun 2 desilitraa muruista taikinaa.
Lisää lopputaikinaan kananmunat ja kerma sekoittaen.
Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
Valuta pinnalle omenasose ja ripottele päälle murutaikina.
Paista piirakkaa 200-asteessa uunin keskiritilätasolla 15-20 minuuttia tai kunnes piirakka on kauniin värinen ja näyttää kypsältä.
Jäähdytä hetki ja leikkaa neliöiksi. Tarjoa sellaisenaan tai vaniljajäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa.
Vinkki!
Vehnäjauhot voi korvata halutessasi gluteenittomalla jauhoseoksella.