Omena-murupiirakka

  • 30 min Työaika
  • 30 min Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

15 arvostelua. Keskiarvo: 4.3/5

Ei arvosteluja

Bonne logo vaalea Bonne logo

Resepti kaupallisessa yhteistyössä

Advertising information

Ainekset

25 annosta
  • 250 g voi
  • 3 ½ dl sokeri
  • 6 dl vehnäjauho
  • 1 dl mantelijauhe
  • 1 rkl leivinjauhe
  • 2 tl vaniljasokeri
  • 3 kananmuna
  • 1 dl kerma
  • (vaihtoehto) maito
Pinnalle:
  • 4-5 dl bonne omenasose

Tämä omena-murupiirakka maistuu niillekin, joille ei piirakan sattumat ole mieleen. Tasainen piiras syntyy Bonne 100 % Omenasoseesta, joka ei sisällä lisättyä sokeria. Tuote on täysin käyttövalmis.

Omena-murupiirakka
uunipellillinen, noin 25 annospalaa

250 g voita
3 ½ dl sokeria
6 dl vehnäjauhoja
1 dl mantelijauhetta
1 rkl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
3 kananmunaa
1 dl kermaa tai maitoa

Pinnalle:
4-5 dl Bonne Omenasosetta

Sulata voi ja sekoita joukkoon sokeri, vehnäjauhot, mantelijauhe, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Ota sivuun 2 desilitraa muruista taikinaa.
Lisää lopputaikinaan kananmunat ja kerma sekoittaen.
Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
Valuta pinnalle omenasose ja ripottele päälle murutaikina.
Paista piirakkaa 200-asteessa uunin keskiritilätasolla 15-20 minuuttia tai kunnes piirakka on kauniin värinen ja näyttää kypsältä.
Jäähdytä hetki ja leikkaa neliöiksi. Tarjoa sellaisenaan tai vaniljajäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa.

Vinkki!
Vehnäjauhot voi korvata halutessasi gluteenittomalla jauhoseoksella.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä