Marjaisa Britatorttu
- 20 min Työaika
- 1 h Valmistusaika
- Vaativa Vaikeustaso

Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
- 150 g voi
- 1 dl sokeri
- 3 munankeltuainen
- 1½ dl vehnäjauho
- gluteeniton jauhoseos
- 2 tl leivinjauhe
- 1 dl kuohukerma
- maito
Kuorrutus:
- 3 munanvalkuainen
- 1½ dl sokeri
Väliin:
- 2 dl kuohukerma
- vispikerma
- 150 g Lindahls Kvarg Vaniljarahka
- Lindahls Kvarg Kookosrahka
- ½ dl sokeri
- 2 tl vaniljasokeri
- 2-3 dl tuore mansikka
Pinnalle:
- 2-3 dl tuore vadelma
- syötävä kukka
- tomusokeri
Marjaisa Britatorttu
8-10 annosta
150 g voita
1 dl sokeria
3 munankeltuaista
1½ dl vehnäjauhoja tai gluteenitonta jauhoseosta
2 tl leivinjauhetta
1 dl kuohukermaa tai maitoa
Kuorrutus:
3 munanvalkuaista
1½ dl sokeria
Väliin:
2 dl kuohu- tai vispikermaa
150 g Lindahls Kvarg Vanilja- tai Kookosrahkaa
½ dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2-3 dl tuoreita mansikoita
Pinnalle:
2-3 dl tuoreita vadelmia
syötäviä kukkia
tomusokeria

Vaahdota voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Lisää munankeltuaiset ja vatkaa.
Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja kerma tai maito.
Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
Vaahdota munanvalkuaiset ja sokeri valkoiseksi ilmavaksi vaahdoksi ja
levitä taikinalevyn päälle.
Paista 175 -asteisessa uunissa 20-25 minuuttia.
Valmista täyte.
Vaahdota kerma ja vatkaa joukkoon Kvarg Vanilja- tai Kookosrahka, sekä
sokeri ja vaniljasokeri. Tarkista maku.
Jaa kypsä, jäähtynyt pohjalevy kahteen osaan ja siirrä toinen
tarjoiluvadille.
Levitä päälle täyteseos puolitettuja mansikoita.
Nosta päälle toinen levy.
Koristele vadelmilla ja syötävillä kukilla.
Siivilöi pinnalle hieman tomusokeria.