Marja-marenkipiirakka

Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
- muna
- munankeltuainen
- sokeri
- vehnäjauho
- gluteeniton jauhoseos
- leivinjauhe
- kardemumma
- margariini
- piimä
- maito
- munanvalkuainen
- vaniljasokeri
- pakastemarja
- tomusokeri
Juhlaan sopiva piiras on näppärä valmistaa isommallekin joukolle uunipellillä.
Marja- marenkipiirakka (pellillinen)
20-30 annospalaa
2 munaa
2 keltuaista
2 dl sokeria
5 dl vehnäjauhoja (jos haluat valmistaa gluteenittoman piiraan, käytä vehnäjauhojen tilalla gluteenitonta jauhoseosta)
2 tl leivinjauhetta
2 tl kardemummaa
1 dl (= 100 g) sulatettua margariinia
1,5 dl piimää (tai maitoa)
Päälle:
2 valkuaista
1 1/2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
6 dl pakastettuja marjoja
Pinnalle: tomusokeria
Vatkaa ensin valkuaiset kovaksi vaahdoksi niin vatkaimia ei tarvitse välillä pestä. Lisää sokeri vähitellen koko ajan vatkaten. Tämä on leivonnaisen kuorrute, joten jätä se sivuun odottamaan.
Vatkaa toisessa kulhossa munat, keltuaiset ja sokeri vaahdoksi. Lisää vaahtoon keskenään sekoitetut kuivat aineet, rasvasula ja piimä. Sekoita taikinaa vain sen verran, että aineet tasoittuvat.
Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille. Mausta valkuaisvaahto vaniljasokerilla ja sekoita joukkoon jäiset marjat. Lusikoi marja-marenkiseos taikinan päälle sopivin välein ja levitä lopuksi haarukalla peittämään taikinan pinnan.
Paista piirakkaa 175 asteen lämmössä uunin alimmalla ritilätasolla n. 30 minuuttia.
Leikkaa levy ennen tarjoilua neliöiksi ja siivilöi pinnalle kevyesti tomusokeria.