Marenkinen kaura-raparperipaistos
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
- kaurakeksi
- gluteeniton keksi
- voi
- raparperi
- sokeri
- kaneli
- vesi
- vaniljasokeri
- munanvalkuainen
- marja
Marengilla hunnutettu raparperipaistos sopii kahvipöytään, mutta myös aterian jälkiruoaksi.
Voit valmistaa tämän halkaisjaltaan 24-26 cm piirasvuokaan, annosvuokiin tai korkeampiin kohokasvuokiin.
Mikäli valmistat tämän annosvuokiin, mieti haluatko käyttää keksimurujen joukossa voita. Mielestäni rapsakat keksinmurut toimivat sellaisenaankin.
Marenkinen kaura-raparperipaistos
8 annosta
Pohja:
1 pötkö (n. 175 g) kaurakeksejä (esim. Jyväshyvä) (jos haluat valmistaa gluteenittoman jälkiruoan, käytä gluteenittomia keksejä)
50 g sulatettua voita
Täyte:
3-4 raparperinvartta
3/4 dl sokeria
1 tl kanelia
1/2 dl vettä
1 tl vaniljasokeria
Marenkikuorrute:
3 munan valkuaista
1 dl sokeria
Koristeluun:
tuoreita marjoja
Murusta kaurakeksit esimerkiksi pienessä muovipussissa kaulimella tai lihanuijalla nuijien. Sekoita joukkoon sulatettu voi.
Painele seos piirasvuoan tai annosvuokien pohjalle.
Voit halutessasi paistaa pohjaa 200 asteessa noin kymmenen minuuttia, mutta tämä ei ole välttämätöntä.
Laita raparperipalat kattilaan sokerin, kanelin ja veden kanssa.
Anna kiehua miedolla lämmöllä muutaman minuutin ajan, kunnes raparperit pehmenevät sosemaiseksi.
Mausta lopuksi vaniljasokerilla.
Lusikoi raparperitäyte keksimurujen päälle.
Valmista marenki.
Vaahdota valkuaiset valkoiseksi vaahdoksi ja lisää sokeri vähän kerrallaan koko ajan voimakkaasti vatkaten.
Levitä marenki ilmavasti raparperisoseen päälle ja paista 225-250 asteessa vain sen verran, että marenki saa hieman väriä. Tämä vie aikaa vain hetken, joten tarkkaile uuniluukulla.
Tarjoa lämpimänä tai kylmänä.