Marenkikakkuja
Uusimmat reseptit
Advertising information
Marenkikakkuja
Olen huono askartelemaan lasten kanssa, joten otan heidät aina
mukaan keittiöhommiin. Tämän tekeminen kävi kyllä askartelusta.
Marenkikakkuun tuleva pohja on kätevin tehdä mikrouunissa, valmistuu
mikrosta riippuen 1-1,5 minuutissa.
Riko 1 munanvalkuainen
kulhoon, lisää joukkoon 5-6dl tomusokeria kunnolla vaivaten. Jos haluat
värillistä marenkia, ripottele joukkoon varovasti karamelliväriä tai
liuota jauhe ensin pikkuriikkiseen vesitilkkaan ja sekoita se sitten
"taikinan" joukkoon. Muovaile taikinasta kynän paksuinen pötkö, josta
leikkaat pienen marjan kokoisia paloja ja pyörittele ne palloiksi.
Laita niitä harvakseltaan leivinpaperin päälle ja kypsennä mikrossa
täydellä teholla 1-1,5 minuuttia. Kokeile mikä on oman mikrosi
ihanteellisin aika. Kakkulevyt teimme siten, että kaulitsimme aivan
ohuita kiekkoja, joiden halkaisija oli n. 10cm ja kypsensimme minuutin
verran.
Teimme vaaleanpunaisia ja vaaleansinisiä pohjia, lisäksi
yritimme saada aikaiseksi liilaa sekoittamalla sinistä ja punaista
väriä sekaisin, lopputuloksena oli kuitenkin tummemmansininen
marenkipohja. Vatkasimme vispicremeä vaahdoksi ja laitoimme sitä
väleihin yhdessä kiiwiviipaleiden ja banaaniviipaleiden kanssa. Päälle
laitoimme karkkeja.
Tämän tekoon osallistui 3,5 vuotiaanikin, joka innokkaasti kaulitsi ja pyöritteli marenkitaikinaa.
Lopputulos on kirjaimellisesti suussasulava, kannattaa kokeilla!