Manteliset toffee-suklaapikkuleivät

  • 15 min Työaika
  • 30 min Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

16 arvostelua. Keskiarvo: 4.4/5

Ei arvosteluja

Hellapoliisi logo

Resepti kaupallisessa yhteistyössä

Advertising information

Ainekset

30 annosta
  • 150 g voi
  • 1 dl ruokokidesokeri
  • taloussokeri
  • 1 kpl kananmuna
  • 2 dl vehnäjauho
  • 1 dl mantelijauhe
  • 1 tl leivinjauhe
Täyte
  • 1 tlk makeutettu kondensoitu maito
  • 200 g maitosuklaa

Nämä pienet makeat suupalat on helppo valmistaa. Parhaiten ne onnistuvat silikonivuoassa. Voit käyttää myös mini-kuppikakkupeltiä.

Manteliset toffee-suklaapikkuleivät
25-30 kpl

150 g voita
1 dl ruokokidesokeria tai taloussokeria
1 muna
2 dl vehnäjauhoja
1 dl mantelijauhetta
1 tl leivinjauhetta

Täyte:
1 säilyketölkki karamellisoitua kondensoitua maitoa
200 g maitosuklaata

Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri valkoiseksi vaahdoksi.
Lisää muna hyvin vatkaten.
Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekoita sen verran, että saat tasaisen taikinan.
Painele taikina silikonisen karamelli- tai leivosvuoan syvennyksiin.
Paista 200 asteisen uunin keskiritilätasolla 15-20 minuuttia, kunnes pohjat ovat saaneet kauniin värin ja ovat rapeita.

Anna jäähtyä hetki ja kumoa irti vuoasta.

Lusikoi pikkuleipien päälle karamellisoitua kondensoitua maitoa.
Paloittele maitosuklaa syvälle lautaselle ja sulata mikroaaltouunissa puolen minuutin erissä välillä sekoitellen, kunnes suklaa on sulanut.
Lusikoi suklaa pikkuleipien päälle ja nosta hetkeksi kylmään jähmettymään.

Nauti!

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä