Mansikka-marenkitorttu
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
- marenkikakkupohja
- vaahtoutuva vaniljakastike
- vaniljarahka
- sokeri
- vaniljasokeri
- Marabou sommar suklaa
- suklaa
- gluteeniton suklaa
- mansikka
- muna
- tomusokeri
Yksi ehdottomista kesäherkuista on marenkitorttu, joka on täytetty ja koristeltu tuoreilla mansikoilla.
Marenkipohjan voit ostaa muutamalla eurolla kaupasta ja pitää kaapissa yllätysvieraita varten.
Toki marengin voi valmistaa itsekin, mikrossa se käy nopeasti.
Voit tehdä pikkumarenkeja tai marenkipohjia ennakkoon ja säilyttää kuivassa pölyltä suojattuna.
Mansikka-marenkitorttu
n. 6 annosta
1 marenkikakkupohja
1 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
100 g vaniljarahkaa
(sokeria ja vaniljasokeria)
100 g Marabou sommar (kausisuklaa: mansikka-maitosuklaa) tai muuta suklaata (jos haluat valmistaa gluteenittoman piiraan, tarkista että suklaa on gluteenitonta)
mansikoita
Laita marenkipohja tarjoiluvadille.
Vaahdota vaniljakastike, lisää joukkoon vaniljarahka.
Mausta halutessasi sokerilla ja vaniljasokerilla. Huomioi kuitenkin, että itse marenki on makeaa, kuten myös suklaa.
Leikkaa suklaa veitsellä pieniksi paloiksi.
Levitä vaahto marenkipohjan päälle, koristele tuoreilla mansikoilla ja mansikka-suklaalla.
Mikromarengit
1 muna
4-5 dl tomusokeria
Erota kananmunasta keltuainen ja valkuainen. Laita valkuainen kulhoon ja lisää joukkoon vähitellen tomusokeri haarukalla sekoittaen. Vaivaa taikina ohuiksi pötköiksi ja leikkaa ne pikkurillinpään kokoisiksi palloiksi.
Vuoraa mikrouunin alusta leivinpaperilla ja laita marenkipalloja harvakseltaan leivinpaperin päälle ympyrän muotoon. Marengit laajenevat kypsyessään reilusti ja kun ne ovat riittävän lähellä toisiaan, ne takertuvat toisiinsa kiinni. Paista marengit täysteholla noin 1-1 1/2 minuuttia, kunnes marengit ovat rapeita. Varo kuitenkin polttamasta niitä.