Kirsikkainen marenkikakku
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
- munanvalkuainen
- sokeri
- kirsikka-aromi
- vispikerma
- vaniljasokeri
- vanilja tuorejuuston tyyppinen kasvirasvavalmiste
- Naousa Kreikkalainen kirsikkamarmeladi
- kirsikka
- kinuskikastike
Ruoanlaitosta tai leivonnasta ylijäävät munanvalkuaiset kannattaa hyödyntää marengin valmistukseen.
Marengit säilyvät kuivassa hyvinä pitkäänkin ja voit valmistaa niistä yllätysvieraille tarjottavaa.
Kirsikkainen marenkikakku
6-8 annosta
Marenkipohjat
2 kappaletta:
3-4 munan valkuaista
2 dl sokeria
kirsikka-aromia (ei välttämätön, mutta antaa miellyttävän maun)
Täyte ja kuorrute:
2 dl vispikermaa
1 tl vaniljasokeria
100 g Sunnuntai vanilja tuorejuuston tyyppistä kasvirasvavalmistetta
1 dl Naousa Kreikkalaista kirsikkamarmeladia
Pinnalle:
1/2 l tuoreita kirsikoita
(kinuskikastiketta)
Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi, lisää sokeri vähitellen koko ajan vatkaten.
Mausta varovasti kirsikka-aromilla.
Pursota leivinpaperilla vuoratulle uunipellille kaksi samansuuruista ympyrää.
Paista 100 asteisessa uunissa alimmalla ritilätasolla pari tuntia. Jos tuntuu, ettei marengit siinä ajassa ole kypsyneet, tiputa lämpötila 50 asteeseen ja jatka paistamista vielä sen aikaa, että marenki tuntuu rapealta molemmilta puolilta.
Vaahdota vispikerma, mausta vaniljalla, sekoita joukkoon vaniljatuorejuusto ja kirsikkamarmeladi.
Laita tarjoiluvadille nokare täytettä, jotta kakku pysyy hyvin paikallaan.
Nosta päälle marenkilevy, levitä pinnalle täytettä. Laita vielä toinen marenkilevy ja levitä loput täytteestä pinnalle.
Koristele tuoreilla kirsikoilla.
Valuta halutessasi päälle kinuskikastiketta.