Kierteiset keksitikkarit
Uusimmat reseptit
Advertising information
Nämä keksitikkarit sopivat vaikkapa lasten jouluaskarteluksi. Elintarvikevärin annostelu kannattaa kuitenkin jättää aikuisille. Pakkaa sellofaaniin ja vie lahjaksi!
Kierteiset keksitikkarit
6 ½ dl vehnäjauhoja
½ dl Siro erikoishienoa sokeria tai 1 dl Tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
200 g huoneenlämpöistä voita tai margariinia
1 muna
punaista elintarvikeväriä varovasti annostellen
värikkäitä nonparelleja tai strösseleitä
Lisäksi:
jäätelötikkuja
Kuumenna uuni 175-asteeseen.
Sekoita vehnäjauhot, sokeri, vaniljasokeri, huoneenlämpöinen voi tai margariini ja muna tasaiseksi massaksi.
Jaa seos kahteen osaan ja värjää toinen punaisella elintarvikevärillä.
Kääri taikinat tuorekelmun paloihin ja nosta jääkaappiin noin 15 minuutiksi.
Kauli molemmat taikinat leivinpapereiden päällä ja kumoa taikinat päällekkäin.
Kääri taikinalevy tiukalle rullalle ja kääntele nonparelleissa tai strösseleissä.
Nosta taikinarulla vielä jääkaappiin noin 15 minuutiksi.
Leikkaa taikinasta noin puolen senttimetrin paksuisia kiekkoja ja laita jäätelötikut keskelle.
Paista uunin keskiosassa noin 8 minuuttia.
Jäähdytä ritilän päällä.
Säilytä ilmatiiviissä astiassa.
Huom! Resepti löytyy myös Dansukker-sivustolta.