Karviaispitko

  • 20 min Työaika
  • 1 h 30 min Valmistusaika
  • Keskitaso Vaikeustaso
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

5 arvostelua. Keskiarvo: 4.2/5

Ei arvosteluja

Hellapoliisi logo

Resepti kaupallisessa yhteistyössä

Advertising information

Ainekset

30 annosta
Taikina:
  • 50 g hiiva
  • 200 g voi
  • 5 dl vehnäjauho
  • 2 rkl vaalea siirappi
  • 2 kananmuna
Täyte:
  • 150 g marsipaani
  • (vaihtoehto) mantelimassa
  • 1 dl fariinisokeri
  • 100 g voi
  • 200 g karviainen
Pinnalle:
  • 1 kananmuna
  • mantelilastu
  • raesokeri

Karviaiset ovat herkullisia sellaisenaan, mutta myös mainioita leivonnassa. Leivo ihastuttava karviaispitko. Tällä reseptillä teet niitä samalla kertaa jopa kolme kappaletta. Voit pakastaa osan myöhempää käyttöä varten.

Karviaispitko
25–30 palaa

Taikina:
50 g hiivaa
200 g huoneenlämpöistä voita
5 dl vehnäjauhoja
2 rkl vaaleaa siirappia
2 kananmunaa

Täyte:
150 g marsipaania tai mantelimassaa
1 dl fariinisokeria
100 g huoneenlämpöistä voita
200 g karviaisia

Pinnalle:
1 kananmuna
mantelilastuja
raesokeria

Murenna hiiva ja paloittele voi yleiskoneen kulhoon. Lisää muut ainekset, ja anna koneen käydä, kunnes taikina on hyvin sekoittunut. Anna taikinan levätä 15 minuuttia.
Valmista täyte. Raasta marsipaani tai mantelimassa ja vatkaa se fariinisokerin ja voin kanssa tasaiseksi seokseksi.
Vaivaa taikinasta ilmakuplat pois jauhotetulla alustalla ja jaa se kolmeen osaan. Kaulitse osat suorakaiteen muotoisiksi (noin 20×35 cm).
Levitä täytettä taikinalevyn keskelle ja ripottele päälle karviaismarjoja. Taita reunat täytteen päälle. Pane pitkot leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Anna kohota liinalla peitettynä noin 40 minuuttia.
Voitele pitkot munalla ja ripottele päälle mantelilastuja ja raesokeria. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä ennen viipaloimista.

Vinkki! Voit käyttää karviaisten tilalla myös muita kirpeitä marjoja, kuten karpaloita tai puolukoita.

Reseptin on lainattu Dansukker -sivustolta.

 

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä