Homejuustopiparkakut

  • 15 min Työaika
  • Helppo Vaikeustaso
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

10 arvostelua. Keskiarvo: 4.4/5

Ei arvosteluja

Hellapoliisi logo

Resepti kaupallisessa yhteistyössä

Advertising information

Ainekset

perheelle annosta
  • 2 dl sokeri
  • 2 dl siirappi
  • 3 rkl piparkakkumauste
  • 250 g voi
  • margariini
  • 2 kananmuna
  • 9 dl vehnäjauho
  • 2 tl ruokasooda
  • 75 g sinihomejuustomuru

Homejuusto ja piparkakut on makupari, joka jaksaa ihastuttaa homejuuston ystäviä vuodesta
toiseen. Mitä jos yhdistäisit nämä kaksi helposti yhdeksi. Leivo hauskat homejuustopiparkakut!

Homejuustopiparkakut

Piparkakkutaikina:
2 dl sokeria
2 dl siirappia
3 rkl piparkakkumaustetta
250 g voita tai margariinia
2 munaa
9 dl vehnäjauhoja
2 tl ruokasoodaa

Lisäksi:
75 g homejuustomurua

Mittaa sokeri, siirappi ja piparkakkumauste kattilaan.
Lisää voi tai margariini ja hämmennä, kunnes seos on sulanut.
Jäähdytä noin puoli tuntia.
Lisää joukkoon munat yksitellen vatkaten.
Vatkaa joukkoon keskenään sekoitetut vehnäjauhot ja ruokasooda.
Anna taikinan jähmettyä jääkaapissa muutama tunti tai yön yli.
Kaulitse taikina vehnäjauhoja apuna käyttäen levyksi. Ripottele kaulitsemisen loppuvaiheessa
pinnalle homejuustomurua ja paina ne kaulimella kiinni taikinaan.
Ota muotilla kuvioita ja paista piparkakut 175-asteisessa uunissa 5-7 minuuttia.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut: