Gluteenittomat porkkanaleivokset
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
- ruokokidesokeri
- muna
- gluteeniton jauhoseos
- leivinjauhe
- vaniljasokeri
- porkkana
- kerma
- kardemumma
- kaneli
- mansikanmakuinen tomusokeri
- vesi
- kuningatar-tuorejuusto
- tomusokeri
- maito
- Dr.Oetker Viidakkokoristekuvio
Mehevät porkkanaleivokset onnistuvat hyvin myös gluteenittomasta jauhoseoksesta.
Voit valmistaa nämä jo etukäteen ja pakastaa. Kuorruta ennen tarjoilua. Erilaista makua saat käyttämällä erimakuisia tomusokereita kuorrutteeseen.
Leivokset on paistettu Bruno Italian leivosvuoissa. Voit levittää taikinan myös tasaiseen paistovuokaan tai reunalliselle uunipellille.
Gluteenittomat porkkanaleivokset
15 kpl
Taikina:
2 dl ruokokidesokeria
2 munaa
2 1/2 dl gluteenitonta jauhoseosta (esim. Sunnuntai)
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 iso porkkana raasteena
1 dl kermaa
1/4 tl kardemummaa
1/4 tl kanelia
Kuorrute:
n. 200 g mansikanmakuista tomusokeria
tilkka vettä
TAI:
n. 100 g kuningatar-tuorejuustoa
2-3 dl tomusokeria
maitoa/kermaa tarvittaessa ohennukseen
Dr.Oetker Viidakkokoristekuvioita
Sekoita taikinan ainekset tasaiseksi esimerkiksi puuhaarukalla.
Jaa taikina Bruno Italian leivosvuokiin.
Paista 200 asteessa parikymmentä minuuttia.
Sekoita kuorrute ja nostele se lusikalla porkkanaleivosten pinnalle. Koristele viidakkokoristekuvioilla.