Appelsiini-marenkipiirakka
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
- margariini
- sokeri
- muna
- vehnäjauho
- gluteeniton jauhoseos
- perunajauho
- leivinjauhe
- appelsiinin kuoriraaste
- appelsiinin puristettu mehu
- appelsiinimehu
- munankeltuainen
- vesi
- munanvalkuainen
Tässä on pieni annosvuokaan tehty maistiaispiirakka appelsiinikiisselitäytteellä.
Appelsiinitäytteellä tehty piirakka on kutkuttanut jo pidemmän aikaa mielessä, mutten ole saanut tehdyksi. Käytin appelsiineista puristetun mehun sijaan Lidlin lasipulloissa myytävää appelsiinimehua, jossa on reilusti hedelmälihaa. Ajoi mielestäni asian, itse tykkäsin lopputuloksesta.
Appelsiini-marenkipiirakka
Pohja:
100 g margariinia
1,5 dl sokeria
2 munaa
1,5 dl vehnäjauhoja (jos haluat valmistaa gluteenittoman piiraan, korvaa nämä gluteenittomalla jauhoseoksella)
1 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
Kiisseli:
1 appelsiinin raastettu kuori ja -mehu TAI 2 dl appelsiinimehua
4 munankeltuaista
1,5 dl vettä
1,5 dl sokeria
2 rkl vehnäjauhoja (jos haluat valmistaa gluteenittoman piiraan, korvaa nämä gluteenittomalla jauhoseoksella)
25 g margariinia
Marenki:
4 munanvalkuaista
1 1/2 dl sokeria
Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi, lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet.
Taputtele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Paista uunin alimmalla ritilätasolla 200 asteessa n. 20 minuuttia.
Tee sillä välin kiisseli:
Sekoita kasarissa kaikki kiisselin ainekset ja hämmentele kunnes sakenee ja kiehahtaa.
Vatkaa valkuaiset kestäväksi vaahdoksi, lisää sokeri vähitellen koko ajan voimakkaasti vatkaten.