Nopea saaristolaisleipä
- 15 min Työaika
- 1 h Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
- 1 tuoppi mallasmestarin saaristolaisleipä ainekset
- 2 ½ dl vesi
- omenamehu
- piimä
- 1 dl puolukka
- karpalo
- ½ dl pähkinärouhe
- hasselpähkinärouhe
- mantelirouhe
- voi
Tuoppi Mallasmestarin Saaristolaisleipä on todella herkullinen leipäaines, josta valmistat upean saaristolaisleivän vähällä vaivalla.
Tämä tuote sopii otettavaksi vaikkapa mökille, jossa kaupat saattavat olla usein pitkänkin matkan päässä.
Tarjoa itse leivottu leipä vaikkapa pääsiäispöydässä tai juhannuksena.
Mehevä leipä maistuu myös kesäjuhlissa suolaisten salaattien ja lisukkeiden seurana.
Tuunaa halutessasi leipätaikinaa lisäämällä joukkoon pähkinöitä, manteleita, puolukoita, karpaloita tai vaikkapa hyppysellinen kuivattuja yrttejä.
Tämän tuunatun leivän valmistukseen tarvitset:
1 pakkaus Tuoppi Mallasmestarin Saaristolaisleipä -aineksia.
2 ½ dl vettä, omenamehua tai piimää
1 dl puolukoita tai karpaloita
½ dl pähkinä-, hasselpähkinä- tai mantelirouhetta
Lisäksi: voita vuoan voiteluun
Pakkaus sisältää: jauhoseoksen, kuivahiivan ja leipävuoan.
Lämmitä neste reilusti kädenlämpöiseksi (+42 astetta)
Sekoita kuivahiiva jauhoseokseen.
Sekoita neste jauhoseokseen voimakkaasti vatkaten, kunnes taikina on tasainen.
Lisää joukkoon puolukat ja hasselpähkinärouhe.
Voitele vuoka voisulalla.
Kaada taikina leipävuokaan ja anna kohota lämpimässä paikassa 45-60 minuuttia.
Kumoa hieman jäähtynyt limppu vuoasta ja anna jäähtyä hyvin ennen leikkaamista.
Vinkki! Voit voidella leivän pintaa paistumisen loppuvaiheessa siirappivedellä.
Sekoita 1 rkl siirappia ja 2 rkl vettä keskenään ja sivele pullasudilla.
Kuvat: