Nopea saaristolaisleipä

  • 15 min Työaika
  • 1 h Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

75 arvostelua. Keskiarvo: 3.5/5

Ei arvosteluja

Resepti kaupallisessa yhteistyössä

Advertising information

Ainekset

1 leipä annosta
  • 1 tuoppi mallasmestarin saaristolaisleipä ainekset
  • 2 ½ dl vesi
  • omenamehu
  • piimä
  • 1 dl puolukka
  • karpalo
  • ½ dl pähkinärouhe
  • hasselpähkinärouhe
  • mantelirouhe
  • voi

Tuoppi Mallasmestarin Saaristolaisleipä on todella herkullinen leipäaines, josta valmistat upean saaristolaisleivän vähällä vaivalla.

Tämä tuote sopii otettavaksi vaikkapa mökille, jossa kaupat saattavat olla usein pitkänkin matkan päässä.
Tarjoa itse leivottu leipä vaikkapa pääsiäispöydässä tai juhannuksena.
Mehevä leipä maistuu myös kesäjuhlissa suolaisten salaattien ja lisukkeiden seurana.

Tuunaa halutessasi leipätaikinaa lisäämällä joukkoon pähkinöitä, manteleita, puolukoita, karpaloita tai vaikkapa hyppysellinen kuivattuja yrttejä.

Tämän tuunatun leivän valmistukseen tarvitset:
1 pakkaus Tuoppi Mallasmestarin Saaristolaisleipä -aineksia.
2 ½ dl vettä, omenamehua tai piimää
1 dl puolukoita tai karpaloita
½ dl pähkinä-, hasselpähkinä- tai mantelirouhetta

Lisäksi: voita vuoan voiteluun

Pakkaus sisältää: jauhoseoksen, kuivahiivan ja leipävuoan.

Lämmitä neste reilusti kädenlämpöiseksi (+42 astetta)

Sekoita kuivahiiva jauhoseokseen.

Sekoita neste jauhoseokseen voimakkaasti vatkaten, kunnes taikina on tasainen.

Lisää joukkoon puolukat ja hasselpähkinärouhe.

Voitele vuoka voisulalla.

Kaada taikina leipävuokaan ja anna kohota lämpimässä paikassa 45-60 minuuttia.

Kumoa hieman jäähtynyt limppu vuoasta ja anna jäähtyä hyvin ennen leikkaamista.

Vinkki! Voit voidella leivän pintaa paistumisen loppuvaiheessa siirappivedellä.
Sekoita 1 rkl siirappia ja 2 rkl vettä keskenään ja sivele pullasudilla.

Kuvat:

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä