Tulinen kasviskeitto
- 40 min Työaika
- 40 min Valmistusaika
- Keskitaso Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
6 annosta
- ½ pieni kukkakaali
- ½ pieni parsakaali
- 2 porkkanaa
- 1 iso sipuli
- 1 lehtisellerin varsi
- 100 g punakaalia
- ½ pieni kesäkurpitsa
- 2 valkosipulinkynttä
- pieni pala habaneroa
- 1 punainen chilipaprika
- muutama lehtikaalin lehtiä
- 50 - 100 g ruskeita herkkusieniä
- 3-4 rkl rypsiöljyä TAI
- 3-4 rkl rapsiöljyä
- 1 l vettä
- 1 tl yrttisuolaa
- 10 kpl maustepippuria
- 1 laakerinlehti
- 1 tl kuivattua timjamia
- 70 g tomaattipyreetä
- 2 ½ dl maustettua ruokakermaa
- ¾ dl vehnäjauhoja
- tilliä TAI
- muita yrttejä
Valmistusohje
- Irrota kukkakaalista ja parsakaalista kukinnot ja leikkaa tarvittaessa pienemmiksi.
- Kuori ja paloittele porkkanat kuutioiksi.
- Hienonna sipuli ja viipaloi lehtisellerinvarsi. Leikkaa punakaali karkeaksi raasteeksi veitsellä ja hienonna valkosipulinkynnet ja Habanero tai miedompi chilipaprika. Käytä kertakäyttökäsineitä, jotta et polta sormiasi.
- Poista lehtikaalista kovat lehtiruodit ja hienonna lehdet.
- Viipaloi ruskeat herkkusienet.
- Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota kasviksia hetki käännellen. Lisää vesi, yrttisuola, maustepippurit, laakerinlehti, timjami ja tomaattipyree. Anna kiehua hiljalleen noin kymmenen minuuttia.
- Sekoita maustetun ruokakerman joukkoon vehnäjauhot ja valuta seos höyryävän kuumaan liemeen sekoitellen.
- Anna kiehua hiljalleen noin viisi minuuttia.
- Tarkista maku. Hienonna kasviskeiton joukkoon lopuksi tilliä tai muuta yrttiä.