Tulinen kasviskeitto

  • 40 min Työaika
  • 40 min Valmistusaika
  • Keskitaso Vaikeustaso

8 arvostelua. Keskiarvo: 5/5

Ei arvosteluja

Hellapoliisi logo

Resepti kaupallisessa yhteistyössä

Advertising information

Ainekset

6 annosta
  • ½ kpl kukkakaali
  • ½ kpl parsakaali
  • 2 kpl porkkana
  • 1 kpl sipuli
  • 1 kpl lehtisellerin varsi
  • 100 g punakaali
  • ½ kpl kesäkurpitsa
  • 2 kpl valkosipulinkynsi
  • habanero
  • 1 kpl punainen chilipaprika
  • muutama lehtikaali
  • 50 - 100 g champ ruskea jumbo herkkusieni
  • 3-4 rkl rypsiöljy
  • rapsiöljy
  • 1 l vesi
  • 1 tl yrttisuola
  • 10 kpl maustepippuri
  • 1 kpl laakerinlehti
  • 1 tl kuivattu timjami
  • 70 g tomaattipyree
  • 2 ½ dl maustettu ruokakerma
  • ¾ dl vehnäjauho
  • tilli

Syksyyn sopiva keitto kätkee joukon ihania kauden vihanneksia. Lisää joukkoon tai korvaa osa muilla vihanneksilla. Tulinen kasviskeitto maistuu ihanalta syystuulten tuivertaessa. Valmista kerralla reilu määrä ja nauti tuoreen leivän kanssa.

Tulinen kasviskeitto
6 annosta

½ pieni kukkakaali
½ pieni parsakaali
2 porkkanaa
1 iso sipuli
1  lehtisellerin varsi
100 g punakaalia
½ pieni kesäkurpitsa
2 valkosipulinkynttä
pieni pala habaneroa tai 1 punainen chilipaprika
muutama lehtikaalin lehti
50-100 g ruskeita herkkusieniä
3-4 rkl rypsi- tai rapsiöljyä
1 l vettä
1 tl yrttisuolaa
10 maustepippuria
1 laakerinlehti
1 tl kuivattua timjamia
70 g tomaattipyreetä
2 ½ dl maustettua ruokakermaa
¾ dl vehnäjauhoja
tilliä tai muita yrttejä

Irrota kukkakaalista ja parsakaalista kukinnot ja leikkaa tarvittaessa pienemmiksi.
Kuori ja paloittele porkkanat kuutioiksi.
Hienonna sipuli ja viipaloi lehtisellerinvarsi. Leikkaa punakaali karkeaksi raasteeksi veitsellä ja hienonna valkosipulinkynnet ja Habanero tai miedompi chilipaprika. Käytä kertakäyttökäsineitä, jotta et polta sormiasi.
Poista lehtikaalista kovat lehtiruodit ja hienonna lehdet.
Viipaloi ruskeat herkkusienet.

Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota kasviksia hetki käännellen. Lisää vesi, yrttisuola, maustepippurit, laakerinlehti, timjami ja tomaattipyree. Anna kiehua hiljalleen noin kymmenen minuuttia. Sekoita maustetun ruokakerman joukkoon vehnäjauhot ja valuta seos höyryävän kuumaan liemeen sekoitellen.
Anna kiehua hiljalleen noin viisi minuuttia.
Tarkista maku. Hienonna joukkoon lopuksi tilliä tai muuta yrttiä.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut: