Naudanliha Pho
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
Naudanliha Pho
4 kpl häränhäntiä
puolikas sipuli viipaloituna (tulee liemeen)+ muutama siivu tuoretta inkivääriä
2,5 l vettä
1 kanelitanko
1 muskottipähkinä
1-2 tähtianista
2 rkl kalakastiketta
400 g riisipastaa
korianteria
sipuliviipaleita
400 g naudan paahto-/sisäpaistia tai ulkofileetä
4 cm:n pätkä tuoretta inkivääriä hienonnettuna
Lisäksi:
kevätsipulia,ituja kalakastiketta, chilikastiketta ja sitruunaa
Laita riisipasta väljään veteen pehmenemään (esim. leivontakulhoon).
Huuhtele häränhännät ja laita ne kattilaan. Laske päälle vettä sen verran, että ne peittyvät. Keitä, kunnes muodostuu verivaahtoa. Kuori vaahto pois. Lisää kanelitanko, tähtianis ja muskottipähkinä. Laita kuuman keittolevyn päälle palanen alumiinifoliota, jonka päälle asetat muutaman sipuli- ja inkivääriviipaleen. Paahda niitä muutama minuutti ja laita nekin kattilaan. Mikäli käytössäsi on induktioliesi, kaasuliesi tai keraaminen liesi, paahda nämä kuumassa pannussa ilman rasvaa. Keitä kannen alla muutama tunti, kunnes liemi on maukas ja hännät ovat mureita. Lisää liemeen kalakastiketta, tarkista maku. Jos liemi ei ole mielestäsi tarpeeksi maistuva, voit lisätä joko kalakastiketta, suolaa, liemikuution tai makua fondista.
Leikkaa liha poikkisyin ohuiksi suikaleiksi, leikkaa joukkoon inkiväärisilppu.
Leikkaa sipuli ohuiksi viipaleiksi, voit lisätä chilikastikkeen sipulien joukkoon, tai tarjota sen erikseen.
Hienonna korianteri (ja kevätsipuli).
Kuumenna keittoliemi kiehuvaksi, laita metalliseen kauhaan muutamia lihasuikaleita kerralla ja pidä kauhaa kiehuvassa nesteessä.
Kaada riisipastan liotusvesi pois ja kaada päälle keitettyä vettä hetkeksi, jotta pasta kypsyy. Siivilöi vesi pois.
Laita annoskulhon pohjalle ensin riisipastaa. Nosta päälle lihaviipaleet, sipulia, korianteria ja nestettä sen verran, että ainekset peittyvät. Jokainen voi halutessaan maustaa annostaan vielä sitruunamehulla, kalakastikkeella ja chilikastikkeella.
Häränhännät voidaan tarjota keiton joukossa.
Ruoka syödään puikoilla ja lusikalla.
Vinkki! Tarjoa seuraksi mungin ituja.