Myskikurpitsakeitto
- 20 min Työaika
- 30 min Valmistusaika
- Keskitaso Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Kaupallinen yhteistyö Fazer Aito
Syksy on upeiden vihannesten aikaa. Näyttävän väriset kurpitsat maistuvat viileinä syyspäivinä ja keittoa voi ottaa mukaan vaikka evääksi. Tämä herkullinen myskikurpitsakeitto on saanut tulisen makuvivahteen uudesta kasvipohjaisesta Fazer Aito Ruokafraiche Chili & Paprikasta, joka sopii dippailuun ja ruokien maustamiseen. Fazer Willja Ruokakaura puolestaan on mainio lisäke erilaisten ruokien kanssa. Se sopii myös keiton seuraksi ja tekee siitä ruokaisamman. Voit tarjota sen erikseen tai laittaa jo lautaselle valmiiksi keiton kanssa.
Advertising information
Ainekset
4 annosta
Myskikurpitsakeitto:
- 1 ½ kg myskikurpitsaa
- 7-10 dl vettä
- 1 kasvisliemikuutio
- 100-200 g Fazer Aito Ruokafraiche Chili &Paprika
Kauralisäke:
- 1 kasvisliemikuutio
- 5 dl vettä
- 1 kasvisliemikuutio
- 1 ½ dl Fazer Willja Ruokakauraa
- 1 sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 2-3 rkl rypsiöljy TAI
- 2-3 rkl oliiviöljyä (vaihtoehto)
- 1 tl juustokuminaa TAI
- 1 tl garam masalaa
- mustapippuria myllystä
- suolaa maun mukaan
- ½ ruukkua tuoretta persiljaa
Valmistusohje
- Paloittele myskikurpitsa ja koverra siemenet pois.
- Poista kuori.
- Paloittele myskikurpitsa paloiksi ja laita leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
- Paahda 200 asteessa uunin keskiritilätasolla 200 asteessa 15-25 minuuttia.
- Laita paahdetut kurpitsapalat kattilaan ja laske päälle vettä sen verran, että ne peittyvät. Murenna joukkoon kasvisliemikuutio.
- Anna kiehua hiljalleen kannen alla, kunnes kurpitsat ovat pehmentyneet.
- Soseuta sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa.
- Lisää Fazer Aito Ruokafraiche Chili & Paprika ja sekoita tasaiseksi.
- Tarkista maku. Lisää tarvittaessa ripaus suolaa.
- Valmista kurpitsoiden kypsyessä lisäke.
- Laita vesi kattilaan ja kiehauta.
- Murenna joukkoon kasvisliemikuutio ja lisää ruokakaura. Anna kiehua hiljalleen noin 8 minuuttia tai kunnes ruokakaura on kypsää. Valuta tarvittaessa ylimääräinen neste pois.
- Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
- Kuumenna öljy pannulla ja lisää pannulle sipuli ja valkosipuli. Kääntele, kunnes ainekset ovat pehmentyneet.
- Lisää joukkoon juustokumina tai garam masala ja kääntele hetki.
- Lisää vielä kypsä ruokakaura ja kuumenna.
- Rouhi joukkoon mustapippuria myllystä ja mausta ripauksella suolaa.
- Lisää vielä hienonnettua persiljaa ja tarkista maku.
- Tarjoa lisäke myskikurpitsakeiton kanssa tai annostele lautasille ja laita päälle keittoa.