Maukas porokeitto

Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
- poron keittolihapala
- vesi
- laakerinlehti
- mustapippuri
- porkkana
- sipuli
- lihaliemikuutio
- peruna
- palsternakka
- lehtiselleri
- porkkana
- kesäkurpitsa
- punainen paprika
- tomaattipyree
- ketsuppi
- paprikajauhe
- persilja
Maukas porokeitto
500-700 g poron keittolihanpaloja + vettä + laakerinlehti, mustapippureita n 10 kpl,( porkkanaa ja sipulia)
2 lihaliemikuutiota
5-6 perunaa lohkoina
1 pieni palsternakka suikaleina
1-2 lehtisellerin vartta viipaleina
2 porkkanaa viipaleina
10-15 cm pätkä kesäkurpitsaa suikaleina
pieni punainen paprika suikaleina
tomaattipyrettä tai ketsuppia
paprikajauhetta
persiljaa silppuna
Laita huuhdellut lihapalat kattilaan ja laske vettä päälle sen verran, että lihat peittyvät. Keittele, kunnes pinnalle muodostuu verivaahtoa. Nostele vaahto pois lusikalla tai reikäkauhalla.
Lisää joukkoon laakerinlehti, pippurit ja halutessasi sipulia ja porkkanaa. Keitä kannen alla, kunnes liha tuntuu pehmoiselta ja alkaa irrota luista. Nosta liha sivuun ja irroita luut, paloittele lihat.
Siivilöi maustevihannekset pois liemestä.
Lisää kiehuvaan nesteeseen perunakuutiot, palsternakka, selleri ja porkkanat. Lisää muutaman minuutin päästä kesäkurpitsa, paprika ja tomaattipyrettä/ketsuppia, sekä paprikajauhetta. Keittele, kunnes vihannekset tuntuvat kypsiltä. Lisää tarvittaessa vettä.
Lisää joukkoon lihat, kuumenna. Tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa.
Ripottele joukkoon tuoretta persiljaa.
Tarjoa lisäksi vastapaistettua leipää.