Maa-artisokka-perunasosekeitto, savulohta ja rapeita limpputikkuja

  • 20 min Työaika
  • 1 h Valmistusaika
  • Keskitaso Vaikeustaso
maa-artisokkakeitto
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

27 arvostelua. Keskiarvo: 3.7/5

Ei arvosteluja

Maalahden Limppu logo Maalahden Limppu logo

Resepti kaupallisessa yhteistyössä Maalahden limppu

Talvipäivän ihastuttavan lempeä maa-artisokkakeitto valmistetaan perunoista ja maa-artisokasta. Valmis keitto viimeistellään lämminsavulohella ja rapeilla limpputikuilla.

Advertising information

Ainekset

4-6 annosta
  • 1 kg perunaa, jauhoinen lajike
  • 1 (iso) sipuli
  • 700 g maa-artisokkaa TAI
  • 400 g maa-artisokkasosetta (vaihtoehto)
  • 1-2 kasvisliemikuutiota
  • 200 g sulatejuustoa TAI
  • 200 g tuorejuustoa (vaihtoehto) TAI
  • 200 g kermaa (vaihtoehto)
  • suolaa
Lisäksi:
  • 200-300 g lämminsavulohta
  • 4 viipaletta Maalahden limppua
  • 1-2 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl oliiviöljyä

Valmistusohje

  • Kuori perunat, sipuli ja maa-artisokat. Mikäli käytät valmista sosetta, tämä lisätään joukkoon myöhemmin.
  • Laita ainekset kattilaan ja laske päälle vettä, kunnes peittyvät. Lisää joukkoon kasvisliemikuutiot.
  • Anna kiehua hiljalleen, kunnes perunat ja maa-artisokat ovat kypsiä.
  • Soseuta sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa. Mikäli käytössäsi on maa-artisokkasosetta, lisää se joukkoon nyt.
  • Lisää sulatejuusto, tuorejuusto tai kerma ja mausta suolalla.
  • Mikäli keitto tarvitsee ohentaa, voit lisätä joukkoon kermaa tai kiehuvaa vettä.
  • Tarkista maku.
  • Valmista rapeat limpputikut.
  • Leikkaa leivät ohuiksi tikuiksi ja kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.
  • Kuumenna öljy pannulla ja lisää leipätikut ja valkosipuli. Kääntele kuumalla pannulla, kunnes tikut ovat rapeita.
  • Jaa maa-artisokkakeitto lautasille, laita päälle lämminsavulohta paloiteltuna ja ripottele pinnalle rapeita leipätikkuja.
  • Nauti!

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut: