Lihakeitto painekattilassa

  • 20 min Työaika
  • 1 h 30 min Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

33 arvostelua. Keskiarvo: 3.6/5

Ei arvosteluja

Opa & Muurikka logo

Resepti kaupallisessa yhteistyössä Opa

Advertising information

Ainekset

6 annosta
  • 1 kg (luuton) naudan lapa
  • vesi
  • 2 laakerinlehti
  • 10-15 maustepippuri
  • 2 sipuli
  • 1-2 porkkana
  • 5 peruna
  • 1 palsternakka
  • pala juuriselleri
  • 200 g lanttu
  • 3 rkl kasvisfondi
  • (vaihtoehto) lihafondi
  • (1-2 vaihtoehto) lihaliemikuutio
  • suola
  • ½-1 ruukku tuore persilja

Oletko pitkään haudutettavien liharuokien ystävä? Painekattila on joka kodin kattila, jolla valmistat niin arkiset kuin juhlavatkin ruoat normaalia nopeammin. Mari Easy painekattilan muodostaman miedon paineen ansiosta ruoka kypsyy nopeammin kuin perinteisessä kattilassa, kypsennysaika lyhenee jopa 50%. Nopeampi kypsennysaika säästää energiaa, säilyttää ruoan maut ja vitamiinit sekä vihannesten upeat värit.
Kattilan miedon paineen ansiosta kattilan painetta ei tarvitse tasata, joten kannen voi avata turvallisesti koska tahansa. Näin ollen kattilaan voi lisätä mausteita tai eri aikaan kypsyviä raaka-aineita. Molempikätinen kansi on helppo avata ja sulkea vain yhtä kättä käyttäen. Lasikannen läpi pääset näppärästi seuraamaan miten ruoka kypsyy. Enää ei tarvitse arvioida onko kattilassa nestettä riittävästi.
Milloin viimeksi olet valmistanut herkullista kokolihakeittoa? Hanki luutonta tai luullista naudan lapaa tai potkaa ja keitä ihana keitto.

 

Lihakeitto painekattilassa
6 annosta

1 kg naudan luutonta lapaa
vettä
2 laakerinlehteä
10-15 maustepippuria
1 iso sipuli
1-2 porkkanaa
5 isoa perunaa
1 iso sipuli
1 iso palsternakka
pala juuriselleriä
200 g lanttua
3 rkl kasvis- tai lihafondia tai 1-2 liemikuutiota
(suolaa)
½-1 ruukku tuoretta persiljaa

Ota liha huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen kypsennystä.
Laita liha painekattilaan ja laita päälle vettä sen verran että liha peittyy. Lisää laakerinlehdet, maustepippurit, puolitettu sipuli ja paloitellut porkkanat. Laita liesi päälle ja anna kiehua keskilämmöllä noin tunti. Avaa kansi ja tarkista lihan kypsyys. Jatka kypsennystä kunnes liha on sopivan mureaa. Siivilöi liemi ja laita takaisin kattilaan. Kuori porkkanat, perunat, sipuli, palsternakka, juuriselleri ja lanttu ja leikkaa reiluiksi suupaloiksi. Laita kasvikset liemeen ja lisää vettä niin että ne peittyvät reilusti. Kaada joukkoon fondi tai murusta liemikuutiot.
Laita kansi päälle ja kypsennä, kunnes kasvikset ovat sopivan kypsiä. Poista lihasta kalvot ja rasva. Leikkaa liha kuutioiksi, lisää kattilaan ja kuumenna.
Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.
Ripottele pinnalle tuoretta persiljaa.

Löydät lisää sosiaalisesta mediasta avainsanoilla: #opasuomi #laatuakeittiöön #opamuurikka #marikattila #opamari #painekattila #marieasy #marieasypainekattila

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä