Borssikeitto

  • 15 min Työaika
  • 45 min Valmistusaika
  • Keskitaso Vaikeustaso
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

147 arvostelua. Keskiarvo: 3.7/5

Ei arvosteluja

Hellapoliisi logo

Ukrainasta kotoisin oleva borssikeitto on herkullinen keitto, jonka täydentää pinnalle sulava smetananokare.

Advertising information

Ainekset

4 annosta
  • 3 rkl öljyä
  • 800 g (=n 4 kpl) raakoja punajuuria
  • 1 sipuli
  • 2 porkkanaa
  • 1 palsternakka
  • 1 omena
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 100 g keräkaalta
  • 1 l vettä
  • 2 kasvisliemikuutiota
  • 1 laakerinlehti
  • 1 tl kuivattua rakuunaa
  • mustapippurirouhetta
  • provencen yrttejä
  • 1-2 rkl punaviinietikkaa
Pinnalle:
  • tuoretta persiljaa
  • smetanaa

Valmistusohje

  • Kuori punajuuret ja raasta ne karkeaksi raasteeksi.
  • Silppua sipuli. Kuori ja suikaloi porkkanat, palsternakka ja omena.
  • Hienonna valkosipulinkynnet ja raasta kaali karkeaksi raasteeksi.
  • Kuumenna öljy pannulla ja kuullota punajuuriraastetta hetki.
  • Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota muut kasvikset. Lisää punajuuriraaste joukkoon.
  • Lisää vesi, kasvisliemikuutiot ja mausteet.
  • Anna kiehua miedolla lämmöllä, kunnes kasvikset tuntuvat kypsiltä.
  • Ripottele valmiin keiton pinnalle persiljaa.
  • Tarjoa keiton seurana smetanaa ja tuoretta leipää.

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä