Paahdetut uunijuurekset ja Jalotofua

  • 30 min Työaika
  • 1 h Valmistusaika
  • Keskitaso Vaikeustaso
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

28 arvostelua. Keskiarvo: 4.5/5

Ei arvosteluja

Resepti kaupallisessa yhteistyössä

Advertising information

Ainekset

2-4 annosta
  • 1-2 palsternakka
  • 2 porkkana
  • 2-3 punajuuri
  • 6 rkl avokadoöljy
  • merisuola
  • mustapippurirouhe
  • 170 g cashewpähkinä
  • 1-2 valkosipulinkynsi
  • 1 tl punainen chilipaprika
  • jalotofu, kylmäsavu
  • tuore rucola
  • ½ dl hunaja

Paahdetut uunijuurekset sopivat syksyn ja talven tarjoiluksi. Annoksen täydentää herkullinen kylmäsavustettu jalotofu.Valmista tämä herkullinen annos sellaisenaan tarjottavaksi tai alkupalapöytään. Voit tarjota annoksen lämpimänä tai kylmänä.

Paahdetut uunijuurekset ja Jalotofua
2-4 annosta

1 iso tai 2 pientä palsternakkaa
2 porkkanaa
2-3 punajuurta
3 rkl avokadoöljyä
merisuolaa myllystä
mustapippuria myllystä

Lisäksi:
70 g cashewpähkinöitä
3 rkl avokadoöljyä
1-2 valkosipulinkynttä
1 tl punaista chilipaprikaa
merisuolaa myllystä
300 g Jalotofu Kylmäsavu

Koristeluun:
kourallinen rucolaa
noin ½ dl hunajaa tai maun mukaan

Kuori palsternakat, porkkanat ja punajuuret.
Paloittele sopiviksi tasakokoisiksi suupaloiksi.
Laita juureskuutiot leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
Pirskottele päälle avokadoöljyä.
Rouhi joukkoon merisuolaa ja mustapippuria myllystä.
Paahda juureksia 250-asteisessa uunissa välillä kevyesti käännellen noin 45 minuuttia, tai kunnes ne ovat sopivan kypsiä.
Levitä seos tarjoiluvadille.

Paahda cashewpähkinät kuumalla pannulla käännellen. Nosta sivuun.

Kaada öljy kulhoon.
Hienonna joukkoon valkosipulinkynnet ja chilipaprikaa.
Rouhi joukkoon merisuolaa.
Kuutioi Jalotofu ja sekoita ainekset keskenään.

Kuumenna pannu ja kaada seos kuumalle pannulle. Paista käännellen, jotta tofu saa kauniin värin. Lisää tofukuutiot juuresten joukkoon.

Koristele annos rucolalla ja valuta joukkoon hunajaa.

Tarjoa!

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut: