Tulinen tempepata

  • 20 min Työaika
  • 40 min Valmistusaika
  • Keskitaso Vaikeustaso
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

15 arvostelua. Keskiarvo: 3.6/5

Ei arvosteluja

Resepti kaupallisessa yhteistyössä

Advertising information

Ainekset

4 annosta
  • 6 kiinteämaltoinen peruna
  • 2 porkkana
  • 1 sipuli
  • 3 valkosipulinkynsi
  • 1 punainen chili
  • 4 rkl rypsiöljy
  • (vaihtoehto) avokadoöljy
  • 300 g salsakastike
  • 2 dl vesi
  • 250 g Jalotempe Original Soijapaputempe
  • (vaihtoehto) Jalotempe Härkäpapu
  • (vaihtoehto) Jalotempe Herne
  • mustapippurirouhe
  • 1 tl paprikajauhe
  • ripaus chilijauhe
  • suola
Pinnalle:
  • tuore korianteri

Ihanasti tulinen kasvispata valmistuu helposti ja maistuu milloin tahansa. Voit käyttää ruokaan halutessasi erilaisia juureksia tai muita vihanneksia. Tämän ruoan proteiini on luontaista kasviproteiinia, joka saadaan tempestä. Tempe on indonesiassa yleisesti käytettävä kasviproteiini, joka valmistetaan joko soijapavuista, härkäpavuista tai herneestä. Tämä kiinteä pala voidaan leikata eri muotoon ja käyttää missä tahansa ruoanlaitossa, jossa normaalisti käyttäisit lihaa, kalaa tai kanaa. Tempen rakenne on miellyttävä, ja maku hieman pähkinäinen. Fermentointi tekee tempestä myös helpommin sulavaa. Tempe on sellaisenaan käyttövalmista, mutta vaatii pikapaistamisen kuumalla pannulla öljyssä ja maustamisen. Tempe maustetaan aina loppuvaiheessa. Käytä salaatteihin, paistoksiin, pataruokiin, uuniruokiin tai vaikka sellaisenaan. Kokeile myös erilaisia muotoja. Hienonna pieneksi muruksi, leikkaa kuutioita, viipaleita tai suikaleita. Käyttökohteet ovat loputtomia, mutta yksi on varmaa, tempe on erinomainen kasviproteiini ja sitä kannattaa ehdottomasti kokeilla!

Tulinen tempepata
2-4 annosta

6 keskikokoista kiinteämaltoista perunaa
2 porkkanaa
1 iso sipuli
3 valkosipulinkynttä
1 mieto punainen chili
2 rkl rypsi- tai avokadoöljyä
500 g tomaattimurskaa
300 g vahvaa salsakastiketta
2 dl vettä
250 g Kotimainen Jalotempe Original Soijapaputempe, Jalotempe Härkäpapu TAI Jalotempe Herne
2 rkl rypsi- tai avokadoöljyä
mustapippuria myllystä
1 tl paprikajauhetta
ripaus chilijauhetta
(suolaa)

Pinnalle:
tuoretta korianteria maun mukaan

Kuori perunat ja leikkaa reiluiksi suupaloiksi. Kuori ja paloittele porkkanat reiluiksi paloiksi. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Hienonna chili.
Kuumenna rypsiöljy padassa tai kattilassa ja laita joukkoon perunat, porkkanat, sipuli, valkosipuli ja chili. Kääntele muutama minuutti kovalla lämmöllä koko ajan sekoittaen. Lisää tomaattimurska, vahva salsakastike ja vesi. Anna kiehua miedolla lämmöllä, kunnes perunat alkavat olla kypsiä. Lisää tarvittaessa hieman vettä.
Leikkaa valitsemasi tempe pieniksi kuutioiksi. Kuumenna öljy pannussa ja lisää tempekuutiot. Kääntele, kunnes pinta saa kauniin värin. Mausta mustapippurilla, paprika- ja chilijauheella. Lisää ainekset pataan kypsennyksen loppuvaiheessa ja anna kiehua hiljalleen noin 5 minuuttia.
Tarkista maku. Lisää joukkoon tarvittaessa suolaa, mustapippuria ja/tai chilijauhetta. Viimeistele ruoka tuoreella korianterilla.
Tarjoa sellaisenaan tai tuoreen leivän kanssa.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä