Nopea kasvispaistos

  • 15 min Työaika
  • 30 min Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

21 arvostelua. Keskiarvo: 4/5

Ei arvosteluja

Resepti kaupallisessa yhteistyössä

Advertising information

Ainekset

2 annosta
  • 100 g lehtikaali
  • 300 g kiinankaali
  • (vaihtoehto) paksoi
  • 2 porkkana
  • 2-3 valkosipulinkynsi
  • 1 punainen chili
  • 6 rkl rypsiöljy
  • (vaihtoehto) avokadoöljy
  • 125 g Jalotempe Original Soijapaputempe
  • (vaihtoehto) Jalotempe Härkäpapu
  • (vaihtoehto) Jalotempe Herne
  • mustapippurirouhe
  • 2-3 rkl soijakastike

Nopea kasvispaistos ilahduttaa kasvisruokailijaa. Tämä ruoka valmistuu muutamassa minuutissa ja sen voi tarjota sellaisenaan tai keitetyn riisin kanssa. Tässä paistoksessa proteiini tulee tempestä. Oletko jo kokeillut monipuolista tempeä, joka on valmistettu soijapavuista, härkäpavuista tai herneistä. Rakenteeltaan ja maultaan miellyttävä tempe on ryhdikäs ja sen suutuntuma on erinomainen. Voit maustaa sitä miten tahdot. Tempe maustetaan kuitenkin paiston loppuvaiheessa joko kuivamausteilla tai erilaisilla maustekastikkeilla.
Kokeile ja ihastu!
Reseptin punaisen kiinankaalin voit korvata halutessasi kokonaan lehtikaalilla, vihreällä kiinankaalilla, paksoilla tai pinaatilla.

Nopea kasvispaistos
2 annosta

100 g lehtikaalia
300 g punaista tai vihreää kiinankaalia, paksoita tai pinaattia
2 porkkanaa
2-3 valkosipulinkynttä
1 punainen mieto chili
2-3 rkl rypsi- tai avokadoöljyä
125 g Kotimainen Jalotempe Original Soijapaputempe, Jalotempe Härkäpapu TAI Jalotempe Herne
2 rkl rypsi- tai avokadoöljyä
mustapippuria myllystä
2-3 rkl soijakastiketta tai maun mukaan

Huuhtele lehtikaalin lehdet ja kuivaa hyvin. Poista kova lehtiruoti ja leikkaa lehtiosat reiluiksi paloiksi.
Leikkaa kiinankaali pituussuunnassa reiluiksi suikaleiksi.
Kuori porkkanat ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi tai suikaleiksi.
Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja chili.
Kuumenna öljy isolla pannulla ja laita pannulle ensin lehtikaali ja kiinankaali, paksoi tai pinaatti ja porkkanapalat ja kääntele hetki kovalla lämmöllä koko ajan sekoittaen, kunnes ne alkavat kutistua. Nosta sivuun. Paloittele tempe pieniksi kuutioiksi ja kuumenna öljy pannulla. Lisää sitten valkosipuli ja chili ja tempekuutiot. Kääntele kovalla lämmöllä hetki, kunnes tempe on saanut väriä ja on hieman rapea pinnaltaan.
Mausta mustapippurilla ja soijakastikkeella. Lisää aiemmin paistetut ainekset, kuumenna ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa soijakastiketta.
Tarjoa sellaisenaan tai keitetyn riisin kanssa.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä