Tofukorma, sahramiriisi, mangochutney ja kurkkuraita

  • 30 min Työaika
  • 1 h 15 min Valmistusaika
  • Vaativa Vaikeustaso
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

13 arvostelua. Keskiarvo: 4.2/5

Ei arvosteluja

Resepti kaupallisessa yhteistyössä

Advertising information

Ainekset

3-4 annosta
  • 270 g jalotofu
Marinointiin
  • 1 dl maustamaton jogurtti
  • 2 rkl tomaattipyree
  • ½ punainen paprika
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 tl korianterinsiemeniä
  • 1 tl juustokumina
  • ½ limen mehu
Lisäksi
  • 2 rkl rypsiöljy
  • 1 tl tuore inkivääri
  • ½ punainen chilipaprika
  • 2 rkl tomaattipyree
  • 1 tl korianterinsiemeniä
  • ripaus kardemumma
  • 2 dl kookosmaito
Sahramiriisi
  • 2 rkl rypsiöljy
  • 1 sipuli
  • 2 dl basmatiriisi
  • 5-6 dl vesi
  • ½-1 pkt sahrami
  • kurkuma
Kurkkuraita
  • 2 dl maustamaton jogurtti
  • ½ kurkku
  • ½ tuore inkivääri
  • ripaus suola
Mangochutney
  • 1 sipuli
  • 1 omena
  • 500 g mango
  • 2 valkosipulinkynsi
  • ½ chilipaprika
  • 1 dl vaalea viinietikka
  • 1½ dl hillosokeri
  • mustapippurirouhe
  • 1 tähtianis

Tofusta valmistat upean intialaistyyppisen aterian kaikille kasvisruoan ystäville. Tästä ruoasta leijailee kotiisi myös upea tuoksu, joka viimeistään houkuttaa ruokapöytään.
Mangochutney on hyvä valmistaa etukäteen jo vaikkapa edellisenä päivänä. Säilytä jääkaapissa.

Tofukorma, sahramiriisi, mangochutney ja kurkkuraita
3-4 annosta

270 g Jalotofu, marinoimaton

Marinointiin:
1 dl maustamatonta jogurttia
2 rkl tomaattipyreetä
½ punainen chilipaprika
1 valkosipulinkynsi
1 tl korianterinsiemeniä
1 tl juustokuminaa
½ limen mehu

Lisäksi:
2 rkl rypsiöljyä
1 tl tuoretta inkivääriä
½ punainen chilipaprika
2 rkl tomaattipyreetä
1 tl korianterinsiemeniä
ripaus kardemummaa
2 dl kookosmaitoa

Sahramiriisi:
2 rkl rypsiöljyä
1 sipuli
2 dl basmatiriisiä
5-6 dl vettä
½-1 pkt sahramia TAI 1 tl kurkumaa

Kurkkuraita:
2 dl maustamatonta jogurttia
½ pieni kurkku
½ tl tuoretta inkivääriä
ripaus suolaa

Mangochutney:
1 sipuli
omena
500 g mangoa
2 valkosipulinkynttä
½ chilipaprika
1 dl vaaleaa viinietikkaa
1 ½ dl hillosokeria
mustapippuria
1 tähtianis

Valmista ensin marinadi.
Mittaa kulhoon maustamaton jogurtti, tomaattipyree, hienonnettu chilipaprika, korianterinsiemenet, juustokumina ja tasakokoisiksi kuutioiksi paloiteltu Jalotofu. Purista joukkoon puolikkaan limen mehu.
Anna maustua noin puoli tuntia.

Hienonna inkivääri ja chilipaprika.
Kuumenna öljy pannulla.
Lisää ainekset pannulle yhdessä tomaattipyreen, korianterinsiementen ja kardemumman kanssa.
Kaada joukkoon kookosmaito. Anna kastikkeen kiehua hetki. Lisää joukkoon tofupalat marinadissa. Anna kastikkeen kiehua välillä sekoitellen, kunnes se sakenee. Tarkista maku.

Valmista sahramiriisi.
Kuori ja hienonna sipuli.
Kuumenna öljy kattilassa.
Lisää sipulisilppu ja riisit. Kuullota hetki.
Lisää vesi ja sahrami tai kurkuma. Anna kiehua miedolla lämmöllä välillä sekoitellen, kunnes riisi on kypsää.

Valmista seuraksi raikas kurkkuraita.
Mittaa maustamaton jogurtti kulhoon.
Raasta kurkku karkeaksi raasteeksi. Purista ylimääräinen neste pois lävikössä.
Lisää kurkkuraaste jogurtin joukkoon.
Kuori ja hienonna inkivääri ja sekoita muiden ainesten joukkoon.
Mausta ripauksella suolaa.
Tarkista maku.

Chutney tarjotaan kylmänä lisäkkeenä intialaistyyppisten ruokien seurana.
Valmista se jo etukäteen valmiiksi.

Kuori ja hienonna sipuli.
Kuori omena ja leikkaa tasakokoisiksi kuutioiksi. Hienonna inkivääri ja chilipaprika.

Paloittele mango kuutioiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja chilipaprika. Laita ainekset kattilaan yhdessä viinietikan, hillosokerin, mustapippurin ja tähtianiksen kanssa.
Anna kiehua hiljalleen noin kymmenen minuuttia. Jäähdytä hetki ja laita kuumennettuun lasipurkkiin. Säilytä jääkaapissa.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut: