Nyhtökaurapyörykät ja wasabi-jogurttikastike

  • 20 min Työaika
  • 20 min Valmistusaika
  • Keskitaso Vaikeustaso
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

66 arvostelua. Keskiarvo: 3.9/5

Ei arvosteluja

Resepti kaupallisessa yhteistyössä Dansukker

Nyhtökaurasta valmistat herkulliset pyörykät vaikkapa illanistujaispöytään. Falafelia muistuttavat pyörykät voit maustaa tuoreilla tai kuivatuilla yrteillä ja muilla mausteilla.
Tarjoa seuraksi raikasta salaattia ja dippikastiketta.
Pyörykät itsessään ovat vegaanisia, mutta reseptin dippikastikkeen voit vegaanille korvata vaikkapa tomaattipohjaisella tai avokadosta valmistetulla tahnalla.

Advertising information

Ainekset

30 annosta
  • 250 g nyhtökauraa
  • 1 dl korppujauhoja
  • 2 dl tomaattimurskaa
  • 1 dl Dansukker Muscovadosiirappia
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • ½ punainen chilipaprika
  • ½ ruukku basilikaa tai
  • ½ ruukku korianteria
  • ½ tl suolaa
  • mustapippurirouhetta
Paistamiseen:
  • öljyä
Wasabi-jogurttikastike:
  • 4 dl maustamatonta jogurttia
  • 1 tl wasabia
  • 1 rkl seesaminsiemeniä
  • 1 tl Dansukker Muscovadosiirappia

Valmistusohje

  • Laita nyhtökaura tehosekoittimeen ja jauha hienoksi.
  • Sekoita korppujauhot, tomaattimurska ja muscovadosiirappi isossa kulhossa ja anna turvota hetki.
  • Lisää joukkoon hienonnettu sipuli, hienonnetut valkosipulinkynnet ja hienonnettu chilipaprika.
  • Hienonna joukkoon vielä basilikaa tai korianteria.
  • Lisää hienonnettu nyhtökaura, suola ja mustapipuria myllystä.
  • Sekoita ainekset tasaiseksi.
  • Pyöritä palloiksi ja paista kuumalla pannulla öljyssä käännellen.
  • Valmista seuraksi jogurttikastike.
  • Sekoita maustamattoman jogurtin joukkoon wasabia, seesaminsiemeniä ja muscovadosiirappia.
  • Tarkista maku.
  • Vinkki! Voit käyttää maustamatonta tai maustettua nyhtökauraa. Maustettua nyhtökauraa käyttäessäi voit vähentää mausteiden määrää.

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä