Kasvistäytteiset riisipaperirullat

  • 30 min Työaika
  • 30 min Valmistusaika
  • Keskitaso Vaikeustaso
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

9 arvostelua. Keskiarvo: 4.7/5

Ei arvosteluja

Resepti kaupallisessa yhteistyössä

Advertising information

Ainekset

14 annosta
  • 1 pkt riisipaperi
  • 1½ l vesi
  • 50 g riisivermiselli
  • 1 kurkku
  • 1 pss Vihreäkeiju makea friseesalaatti
  • 7 retiisi
  • 1 ruukku Vihreäkeiju korianteri
  • 2 rkl kalakastike
  • 2 tl etikka
  • 1 tl sitruunamehu
  • limemehu
  • suola
  • 2 valkosipulinkynsi
  • punainen paprika

Riisipaperirullat ovat tuttuja aasialaisesta keittiöstä. Ne ovat loistavaa illanistujaistarjottavaa. Riisipaperia saat tavallisista ruokakaupoista ja etnisistä kaupoista. Älä kasaa rullia päällekkäin, vaan laita ne tarjolle vieretysten. Voit halutessasi lisätä täytteeseen kypsää naudanlihaa suikaleena tai kypsää broileria.

Kasvistäytteiset riisipaperirullat
14 kpl

1 pkt (14 kpl) riisipaperia
haaleaa vettä
laakea astia

50 g riisivermiselliä
1 l kiehuvaa vettä

Lisäksi:
1 kurkku
1 pss Vihreäkeiju makeaa friseesalaattia
7 retiisiä
1 ruukku Vihreäkeiju korianteria

Dippikastike:
1 dl vettä
2 rkl kalakastiketta
2 tl etikkaa
1 rkl sitruuna- tai limemehua
ripaus suolaa
2 valkosipulikynttä
pieni pala punaista chilipaprikaa

kasvistäytteisiä riisipaperirullia

Laita riisivermiselli kulhoon ja kaada päälle kiehuvaa vettä. Anna seistä hetki, kunnes riisivermiselli pehmenee. Valuta ja jäähdytä.

Leikkaa kurkku ohuiksi suikaleiksi ja laita friseesalaatti vadille. Suikaloi tai viipaloi retiisit ohuiksi. Irrota korianteri ruukusta siten, että korianterinoksat ovat pitkiä.

Laita laakeaan kulhoon tai reunalliselle vadille haaleaa vettä. Valmista yksi rulla kerrallaan. Kasta yksi riisipaperiarkki kerrallaan ja laita se työlaudalle. Laita päälle jäähtynyttä riisivermiselliä, friseesalaattia, korianteria, kurkkua ja retiisiä. Laita kohtuullisen kokoinen keko, jotta voit vielä helposti kääntää pehmenneen riisipaperin rullalle. Käännä ensin kierros siten, että täyte jää rullan sisään. Käännä sitten päätyosat sisään ja kiepauta loppu riisipaperi rullaksi.

Valmista samoin muut rullat.

Tee seuraksi dippikastike.
Mittaa kulhoon vesi, kalakastike, etikka, sitruuna- tai limemehu, suola, hienonnetut valkosipulinkynnet ja hienonnettua chilipaprikaa. Sekoita ja tarkista maku.

Dippaile rullia liemeen ja nauti!

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä