Uunijuurekset
- 10 min Työaika
- 30 min Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Juurekset ovat edullisia ja niitä kannattaa hyödyntää reilusti ruoanlaitossa. Juureksista saa herkulliset raasteet lisäkkeiksi, täytteiksi murekkeisiin, soseutettuina keittoihin ja paloiteltuina keittoihin ja pataruokiin. Niitä voi lisäillä kastikkeisiin ja paistoksiin, laatikkoruokiin ja ihan sellaisenaan tuorepaloiksi. Aivan uskomattoman herkullisia ne ovat lisäkkeeksi valmistettuna uunissa. Uunijuurekset sopivat erinomaisesti lisäkkeeksi.
Advertising information
Ainekset
4 annosta
- 2 porkkanaa
- 300 g bataattia
- 2 sipulia
- suolaa
- siirappia
- 1 dl vettä
Valmistusohje
- Kuutioi kuoritut porkkanat ja bataatti, lohko sipulit.
- Laita juurekset uunivuokaan, ripottele joukkoon suolaa ja mausta vielä reilulla määrällä siirappia.
- Kaada joukkoon vielä vettä.
- Kypsennä 200 asteisessa uunissa noin puoli tuntia välillä sekoittaen, tai kunnes uunijuurekset tuntuvat kypsiltä.