Kurkkupikkelssi

  • 15 min Työaika
  • 2 h 30 min Valmistusaika
kurkkupikkelssi
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

71 arvostelua. Keskiarvo: 3.5/5

Ei arvosteluja

Avomaankurkut ja kurpitsat valtaavat satokauden tullessa keittiöt ja kauppojen vihanneshyllyt. Pikkelssit syntyvät vaivatta ja sopivat monen ruoan ja suolaisen välipalan lisäkkeeksi. Valmista ajaton kurkkupikkelssi helposti.

Advertising information

Ainekset

10-20 annosta
1 purkki:
  • 6 avomaankurkkua (n. 1 litra kuutioina)
  • 1 punainen paprika kuutioina
  • 1 sipuli silppuna tai ohuina suikaleina
  • 2 rkl suolaa
  • 1 ½ dl etikkaa
  • ½ dl vettä vettä
  • 1 ½ dl sokeria
  • 1 rkl sinapinsiemeniä
  • 1 laakerinlehti
  • ½ dl tilliä

Valmistusohje

  • Leikkaa kurkut ja paprika pieniksi kuutioiksi, silppua tai viipaloi sipuli.
  • Laita ne kulhoon ja ripottele pinnalle suolaa.
  • Anna seistä kaksi tuntia ja valuta lävikössä.
  • Keitä etikka, vesi, sokeri, sinapinsiemenet ja laakerinlehti. Silppua tilli ja lisää muiden ainesten kanssa liemeen. Kiehauta.
  • Tölkitä kuumennettuihin lasipurkkeihin.
  • Säilytä kurkkupikkelssi kylmässä.

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut: