Lohkoperunat
- 15 min Työaika
- 45 min Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
4 annosta
- 1 kg kiinteämaltoista perunaa
- ¼ dl rypsiöljyä (maustettua - esim. sitruuna tai chili)
- 3 valkosipulinkynttä
- 2-3 tl kuivattua rosmariinia
- 1 sitruunan mehu
- ½ tl suolaa
Valmistusohje
- Leikkaa pestyt, kuorelliset perunat työlaudalla lohkoiksi ja laita kulhoon.
- Sekoita maustetun rypsiöljyn joukkoon hienonnetut valkosipulinkynnet, rosmariinia, sitruunan puristettu mehu ja suolaa. Kaada seos perunoiden joukkoon.
- Levitä perunalohkot leivinpaperilla vuoratulle uunipellille tai reunalliseen uunivuokaan.
- Kypsennä lohkoperunat 200 asteessa noin 30 minuuttia tai kunnes lohkoperunat ovat kypsiä.