Lohkoperunat

  • 15 min Työaika
  • 45 min Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso
Lohkoperunat
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

35 arvostelua. Keskiarvo: 3.9/5

Ei arvosteluja

Lohkoperunat pelastavat kun ruokaa pitäisi saada nopeasti, mutta et jaksa kuoria perunoita esimerkiksi perunasosetta varten. Lohkoperunat sopivat tarjottavaksi illanistujaisissa ja vaikkapa grillatun tai paistetun lihan, kalan tai kanan kanssa.

Advertising information

Ainekset

4 annosta
  • 1 kg kiinteämaltoista perunaa
  • ¼ dl rypsiöljyä (maustettua - esim. sitruuna tai chili)
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 2-3 tl kuivattua rosmariinia
  • 1 sitruunan mehu
  • ½ tl suolaa

Valmistusohje

  • Leikkaa pestyt, kuorelliset perunat työlaudalla lohkoiksi ja laita kulhoon.
  • Sekoita maustetun rypsiöljyn joukkoon hienonnetut valkosipulinkynnet, rosmariinia, sitruunan puristettu mehu ja suolaa. Kaada seos perunoiden joukkoon.
  • Levitä perunalohkot leivinpaperilla vuoratulle uunipellille tai reunalliseen uunivuokaan.
  • Kypsennä 200 asteessa noin 30 minuuttia tai kunnes lohkoperunat ovat kypsiä.
Lohkoperunat

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut: