Makkarakastike
- 15 min Työaika
- 15 min Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso
- 4 Annosta
Advertising information
Ainekset
4 annosta
- tilkka öljyä TAI
- margariinia (vaihtoehto)
- 1 sipuli silppuna
- 400 g makkaraa kuutioina
- n. 1 dl vehnäjauhoja
- 1 l vettä
- 1 dl ketsuppia
- 1-2 rkl sinappia
- 1 rkl soijakastiketta
Valmistusohje
- Kuumenna öljy/margariini pannussa, ruskista (freesaa) sipulisilppu ja lisää makkarat, kääntele hetki.
- Ripottele pinnalle jauhot ja kääntele ne makkaroiden joukkoon.
- Lisää vesi, ketsuppi, sinappi ja soija.
- Tarkista maku.
Usein kysytyt kysymykset: Makkarakastike
Mitä makkarakastike on?
Perinteinen suomalainen arkiruoka, jossa paistettu makkara haudutetaan ruskeassa kastikkeessa ja tarjotaan yleensä perunoiden kanssa.
Minkälaista makkaraa kannattaa käyttää?
- Yleisin valinta on lenkkimakkara.
- Myös kevytmakkarat, nakit tai mausteisemmat vaihtoehdot (esim. chorizo) tuovat vaihtelua.
Kuinka kastike valmistetaan?
- Makkara paistetaan pannulla.
- Kastike tehdään voista, jauhoista ja nesteestä (vesi, lihaliemi, maito tai kerma).
- Maustetaan suolalla, pippurilla ja halutessa sinapilla tai ketsupilla.
Mitkä lisukkeet sopivat makkarakastikkeen kanssa?
- Keitetyt perunat ovat klassikko.
- Myös perunamuusi, riisi tai pasta käyvät hyvin.
- Raikas salaatti tai suolakurkku tasapainottavat ateriaa.
Voiko kastikkeen tehdä kevyemmin?
- Kyllä: käytä vähemmän rasvaa, kevytmaitoa tai kasvipohjaista juomaa.
- Lisää runsaasti kasviksia, kuten paprikaa, sipulia tai porkkanaa.
Kuinka paljon makkaraa varataan per henkilö?
Noin 150–200 g makkaraa per syöjä on sopiva määrä.
Mikä juomaa sopii makkarakastikkeen kanssa?
- Arkisesti maito tai vesi.
- Aikuiseen makuun kevyt olut tai kotikalja.