Perinteinen uunilohi

  • 20 min Työaika
  • 40 min Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso
Perinteinen uunilohi
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

156 arvostelua. Keskiarvo: 3.9/5

Ei arvosteluja

Perinteinen uunilohi on helppotekoinen ja maistuva ruoka erityisesti perunasoseen kanssa. Lisäksi se valmistuu nimensä mukaisesti vaivattomasti uunissa.

Advertising information

Ainekset

5 annosta
  • 1 kg lohifileetä
  • suolaa
  • lime-pippuria
  • 2 dl kermaa
  • 1 prk valkosipuli-yrtit tuorejuustoa
  • tuoretta tilliä
  • 200 g katkarapuja

Valmistusohje

  • Laita lohifilee uunivuokaan, rouhi pinnalle suolaa ja lime-pippuria.
  • Laita kala 175 asteiseen uuniin noin 15 minuutiksi.
  • Sekoita kulhossa kerma, tuorejuusto ja tilli.
  • Ota vuoka uunista ja ripottele pinnalle katkaravut, kaada päälle kerma-tuorejuusto -seos.
  • Jatka kypsentämistä, kunnes kala on kypsää ja seos kuumentunut.
  • Tarjoa lisäksi perunasosetta tai keitettyjä perunoita.
  • Vinkki! Perinteistä uunilohta on myös helppo tuunata. Voit myös jättää katkaravut kokonaan pois.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut: