Ihana marjakakku
- 20 min Työaika
- 1 h Valmistusaika
- Keskitaso Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
- 100 g maidoton margariini
- 2 dl sokeri
- 3 dl vehnäjauho
- 1 dl perunajauho
- (vaihtoehto) kaakaojauhe
- 2 tl leivinjauhe
- 3 dl Oatly iMat Ruokaan
Kostutus:
- 1 dl Oatly Kaurajuoma
Väliin:
- 100-200 g vadelmahillo
- tuore mintunlehti
Väliin ja pinnalle:
- 2 ½ dl Oatly iMat Visp
- 1 rkl sokeri
- 1 tl vaniljasokeri
Koristeluun:
- pensasmustikka
- vadelma
- mansikka
- tuore mintunlehti
Ihana marjakakku sopii kaikkiin vuodenaikoihin. Maidottomana ja kananmunattomana se sopii myös vegaaneille. Oatlyn kuohkea iMat Visp on riittoisa vaahdotettuna ja herkullisen raikkaan makuinen. Käytä myös muuhun leivontaan ja jälkiruokien valmistukseen.
Marjakakku
8-10 annosta
100 g maidotonta margariinia
2 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja tai kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
3 dl Oatly iMat Ruokaan
Kostutus:
n. 1 dl Oatly Kaurajuoma
Väliin:
100-200 g vadelmahilloa
muutamia mintunlehtiä
Väliin ja pinnalle:
2 ½ dl Oatly iMat Visp
1 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
Koristeluun:
3-4 dl pensasmustikoita, mansikoita ja vadelmia
minttua
Vaahdota maidoton margariini ja sokeri vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja Oatly iMat vuorotellen vatkaten. Sekoita vain sen verran, että ainekset tasoittuvat. Kaada taikina halkaisijaltaan 20 cm kakkuvuokaan, jonka pohjalla on leivinpaperi. Voitele reunat maidottomalla margariinilla. Levitä taikina vuokaan ja kypsennä uunin ala- tai keskiritilätasolla 175 asteessa noin 40 minuuttia tai kunnes kakku alkaa irrota vuoan reunoilta.
Voit kokeilla kypsyyttä cocktail- tai grillitikulla. Kun taikinaa ei jää tikkuun, on kakku kypsää. Jäähdytä hetki ja irrota kakku vuoasta. Leikkaa kakku kahteen osaa ja laita pohjaosa tarjoiluvadille. Sekoita Oatly Kaurajuoman joukkoon vaniljasokeria ja kostuta pohja.
Levitä pinnalle vadelmahilloa. Ripottele pinnalle mintunlehtiä. Vaahdota Oatly iMat Visp ja mausta sokerilla ja vaniljasokerilla. Levitä kerros vadelmahillon päälle ja nosta päälle kakun toinen osa.
Kostuta ja levitä päälle loppu vaahto lusikalla epätasaisesti.
Koristele tuoreilla marjoilla ja mintunlehdillä. Säilytä jääkaapissa tarjoiluhetkeen asti.