Salmiakki-appelsiinisuklaakakku
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
Kahvikakkujen ei tarvitse olla tylsiä.
Tässä kakussa maistuu salmiakki ja appelsiinikrokanttisuklaa.
Hyvä valinta vaikkapa Halloween-juhliin!
Salmiakki-appelsiinisuklaakakku
250 g voita tai margariinia
2 dl sokeria
3 munaa
3-3 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
100 g appelsiini-tuorejuustoa tai 1 dl kermaa tai maitoa
200 g appelsiinikrokanttisuklaata (Marabou)
1/2 dl Haganol apteekinsalmiakkimixeriä
Vaahdota voi ja sokeri.
Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten.
Vatkaa varovasti joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet ja lopuksi appelsiinituorejuusto tai kerma.
Jaa taikina kahteen osaan.
Sekoita toiseen taikinaan sulatettu tai rouhittu appelsiinisuklaa ja mausta toinen taikina apteekinsalmiakkimixerillä.
Jaa taikina kerroksittain litran vetoiseen voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan.
Paista 150-175 asteessa 50-60 minuuttia.
Anna kakun jäähty noin kymmenen minuuttia ennen kumoamista.