Englantilainen hedelmäkakku

  • 30 min Työaika
  • 48 h 30 min Valmistusaika
  • Keskitaso Vaikeustaso
Englantilainen hedelmäkakku
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

83 arvostelua. Keskiarvo: 3.8/5

Ei arvosteluja

Resepti kaupallisessa yhteistyössä Dansukker

Aito englantilainen hedelmäkakku on tumma ja voimakas kakku aikuiseen makuun. Alkoholi palaa hedelmiä kuumentaessa jättäen maun, mutta voit tarjota sitä myös lapsille.

Advertising information

Ainekset

8-10 annosta
  • 200 g kivettömiä taateleita
  • 75 g korinttia
  • 100 g sukaattia
  • 2 dl mantelilikööriä TAI
  • 2 dl konjakkia (vaihtoehto)
  • 1 dl Dansukker Fariinisokeria TAI
  • Dansukker Ruokokidesokeria (vaihtoehto)
  • 150 g voita
  • 2 kananmunaa
  • 1 tl manteliaromia
  • 2 ½ dl vehnäjauhoja
  • 2 tl kanelia
  • 2 tl leivinjauhetta
  • ½ tl inkivääriä TAI
  • pomeranssinkuota (vaihtoehto)
  • 75 g pekaanipähkinöitä TAI
  • 75 g saksanpähkinöitä (vaihtoehto)
  • 1 sitruunan raastettu kuori
  • 1 sitruunan mehu

Valmistusohje

  • Leikkaa taatelit pieniksi kuutioiksi. Laita ne kattilaan korinttien ja sukaattien kanssa.
  • Mittaa joukkoon mantelilikööri tai konjakki. Kiehauta.
  • Vaahdota fariinisokeri tai ruokokidesokeri yhdessä pehmeän voin kanssa kuohkeaksi vaahdoksi.
  • Lisää kananmunat yksitellen hyvin vatkaten.
  • Lisää joukkoon manteliaromi ja keskenään sekoitetut kuivat aineet ja kääntele tasaiseksi taikinaksi.
  • Pese sitruuna hyvin harjalla ja raasta kuori. Lisää se taikinaan yhdessä puristetun sitruunamehun kanssa. Sekoita.
  • Vuoraa halkaisijaltaan 20-22 cm tasapohjainen kakkuvuoka leivinpaperilla ja laita halutessasi vuoan pohjalle vuokaa kiertämään hieman pekaani- tai saksanpähkinöitä.
  • Laita varovasti päälle taikina ja levitä tasaiseksi.
  • Paista 150-175-asteisessa uunissa noin tunti.
  • Kääri englantilainen hedelmäkakku leivinpaperiin ja folioon ja anna maustua useita päiviä.

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut: