Englantilainen hedelmäkakku
- 30 min Työaika
- 48 h 30 min Valmistusaika
- Keskitaso Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
8-10 annosta
- 200 g kivettömiä taateleita
- 75 g korinttia
- 100 g sukaattia
- 2 dl mantelilikööriä TAI
- 2 dl konjakkia (vaihtoehto)
- 1 dl Dansukker Fariinisokeria TAI
- Dansukker Ruokokidesokeria (vaihtoehto)
- 150 g voita
- 2 kananmunaa
- 1 tl manteliaromia
- 2 ½ dl vehnäjauhoja
- 2 tl kanelia
- 2 tl leivinjauhetta
- ½ tl inkivääriä TAI
- pomeranssinkuota (vaihtoehto)
- 75 g pekaanipähkinöitä TAI
- 75 g saksanpähkinöitä (vaihtoehto)
- 1 sitruunan raastettu kuori
- 1 sitruunan mehu
Valmistusohje
- Leikkaa taatelit pieniksi kuutioiksi. Laita ne kattilaan korinttien ja sukaattien kanssa.
- Mittaa joukkoon mantelilikööri tai konjakki. Kiehauta.
- Vaahdota fariinisokeri tai ruokokidesokeri yhdessä pehmeän voin kanssa kuohkeaksi vaahdoksi.
- Lisää kananmunat yksitellen hyvin vatkaten.
- Lisää joukkoon manteliaromi ja keskenään sekoitetut kuivat aineet ja kääntele tasaiseksi taikinaksi.
- Pese sitruuna hyvin harjalla ja raasta kuori. Lisää se taikinaan yhdessä puristetun sitruunamehun kanssa. Sekoita.
- Vuoraa halkaisijaltaan 20-22 cm tasapohjainen kakkuvuoka leivinpaperilla ja laita halutessasi vuoan pohjalle vuokaa kiertämään hieman pekaani- tai saksanpähkinöitä.
- Laita varovasti päälle taikina ja levitä tasaiseksi.
- Paista 150-175-asteisessa uunissa noin tunti.
- Kääri englantilainen hedelmäkakku leivinpaperiin ja folioon ja anna maustua useita päiviä.