Juustokakku (Salli)
Uusimmat reseptit
Advertising information
Juustokakku
Pohja:
14 Digestive –keksiä
½ dl sokeria
1 ½ tl kanelia
60 g sulatettua voita
Täyte:
250 g Philadelphia- tai esim. Hovi-tuorejuustoa
1 dl sokeria
2 munaa
1 rkl vehnäjauhoa
1 tl vanilliinisokeria
½ sitruunan mehua
Kuorrutus:
1 dl crème fraichea
Tarjolle lisäksi esim. mansikoita, mansikkahilloa, mandariinilohkoja (säilyke), kirsikkahilloa tms.
Voitele kakkuvuoka. Murenna keksit ja sekoita joukkoon sokeri, kaneli ja sulatettu rasva. Painele keksiseos vuoan pohjalle.
Sekoita
juusto ja sokeri. Erota kananmunien keltuaiset valkuaisista ja sekoita
keltuaiset juustoseokseen. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.
Lisää jauhot, vanilliinisokeri ja viimeiseksi vatkatut valkuaiset juustoseokseen.
Kaada seos kakkuvuokaan ja paista uunissa 175 C n. 50 min.
Kaada crème fraiche jäähtyneen kakun päälle. Kakku maistuu parhaimmalta kylmänä.
Kakun voi pakastaa, ota sulamaan n. puoli tuntia ennen tarjoilua.