Amerikkalainen juustokakku
- 10 min Työaika
- 1 h Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
Juustokakku pohja:
- 180 g Digestive-keksejä
- 75 g sulatettua voita TAI
- 75 g juoksevaa margariinia
Täyte:
- 400 g maustamatonta tuorejuustoa
- 150 g smetanaa TAI
- 150 g ranskankermaa (vaihtoehto)
- 1½ dl sokeria
- 4 kananmunaa
- 1 raastettu sitruunan kuori
- 2 rkl sitruunan mehu
- 2 tl vaniljasokeria
- 4 rkl perunajauhoja
Marjamelba:
- 300 g pakastemarjasekoitusta
- 1 dl tomusokeria
- 1 rkl sitruunamehua
Vaihe 1: Murenna keksit tehosekoittimessa tai muovipussissa lihanuijalla. Sulata voi ja kaada keksimurujen joukkoon. Sekoita keskenään.
Vaihe 2: Taputtele muruseos halkaisijaltaan 24 cm piirasvuoan pohjalle ja reunoille. Nosta hetkeksi jääkaappiin.
Vaihe 3: Vatkaa maustamaton tuorejuusto, smetana ja sokeri keskenään. Vatkaa kananmunat yksitellen joukkoon.
Vaihe 4: Raasta hyvin pesty sitruunan kuori.
Vaihe 5: Purista sitruunamehu.
Vaihe 6: Lisää vaniljasokeri ja perunajauhot ja sekoita tasaiseksi.
Vaihe 7: Kaada täyte vuokaan.
Vaihe 8: Kypsennä 175-asteisessa uunissa keskiritilätasolla noin 45 minuuttia. Anna piiraan jäähtyä huoneenlämmössä ja siirrä jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai yön yli.
Valmista marjavelba: Sekoita kohmeiset marjat sauvasekoittimella ja sekoita joukkoon tomusokeri ja sitruunamehu. Tarkista maku.