Tervalakritsi-kaakao
- 15 min Työaika
- 15 min Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
- 6 dl maito
- 1-2 pss Kouvolan Lakritsi tervanmakuinen lakumakeinen
- 1-2 tl Kouvolan Lakritsi Lakritsijauhe
- 3 rkl sokeroimaton kaakaojauhe
- 1 tl vaniljasokeri
Koristeluun:
- 1 dl vaahtoutuva vaniljakastike
- Kouvolan Lakritsi Metrin lakritsi
Vuoden 2019 aikana löydät Hellapoliisi-sivustolta herkullisia reseptejä, joihin on käytetty kotimaista Kouvolan Lakritsia.
Kouvolan Lakritsi on tunnettu tuoreudestaan. Lue alla oleva tarina, niin selviää miksi Kouvolan Lakritsi on niin pehmoista.
Tarinan lopusta löydät herkullisen juomareseptin, jolla taiot kevät-talven hangille mukaan otettavaksi ihanan kuuman juoman. Laita termosmukiin, istahda hangelle ja nauti.
”Kouvolan Lakritsia on valmistettu tinkimättömällä otteella vuodesta 1945. Maun takana on perinteinen valmistusmenetelmä, oikeat ihmiset, hiottu resepti, sylillinen rakkautta ja toimitusketju, joka takaa jokaisen lakupalan tuoreuden.
Kouvolan Lakritsi on käsityötä. Vielä tänäkin päivänä vaalimme lakritsin valmistuksen perinteitä ja valmistamme herkkumme perinteisellä menetelmällä eli avokattilalla keittämällä ihan oikeiden ihmisten toimesta. Lakritsimestarimme pitävät sydänasianaan, että tämän nykyään yksilöllisen valmistustekniikan kiemurat siirtyvät tekijäpolvelta toiselle.
Lakritsia meillä on valmistettu samoin ottein vuodesta 1945, mutta vuonna 1960 reseptiä hienovaraisesti säädettiin. Asialla oli englantilainen herrasmieskonsultti ja lakritsin erityisasiantuntija H. Knoch. Maku osui kerralla maistajien herkkuhermoon ja siitä lähtien lakritsimme on valmistettu herra Knochin säätämällä reseptillä.
Lakritsimme tuoreus on meille kunnia-asia. Siksi pidämmekin huolen, että meillä varastointiaika pysyy minimissä. Lakut lähtevät tehtaaltamme melkein heti pakkauksen jälkeen, ja maku on sen mukaisesti pehmeä!
Maailmojen maukkaimman lakritsin yhtenä tärkeimpänä ainesosana on juuri meidän käyttöömme hiottu yksilöllinen lakritsiuute, joka muuten soveltuu mainiosti kokkailuun sekä luovemmille kulinaristeille että ihan tavallisille kotikokeille.
Ai niin, valmistetaan meillä myös marmeladia, samalla rakkaudella makeisiin kuin lakritsiakin.”
-Kouvolan lakritsi
Tämä juoma jos mikä sopii suomalaiseen sielunmaisemaan. Keväthanki ja kuuma tervalta maistuva lakritsi-kaakao. Kokeile ja ihastu!
Tervalakritsi-kaakao
2 annosta
6 dl maitoa
1-2 pss Kouvolan Lakritsi tervanmakuinen lakumakeinen
1-2 tl Kouvolan Lakritsi Lakritsijauhetta
3 rkl sokeroimatonta kaakaojauhetta
1 tl vaniljasokeria
Koristeluun:
1 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
Kouvolan Lakritsi Lakritsijauhetta
Kouvolan Lakritsi Metrin lakritsia
Mittaa maito kattilaan ja lisää joukkoon Laku makeinen -tosi tervan makuinen, lakritsijauhe, sokeroimaton kaakaojauhe ja vaniljasokeri.
Anna kiehua miedolla lämmöllä usein sekoitellen, kunnes makeiset ovat liuenneet joukkoon. Tarkista maku. Lisää tarvittaessa sokeria.
Vaahdota halutessasi pinnalle vaniljakastiketta.
Nosta nokareet kuuman juoman päälle, ripottele pinnalle lakritsijauhetta ja laita mukin laidalle koristeeksi pala metrin lakritsia.
Tarjoa!